مشکلات دوران نامزدی ممکن است حسابی کلافه تان کند. اما اگر در این مسیر از کارشناسان کمک بگیرید، بدون شکل این مشکلات بسیار راحت حل میشود.

می‌گویند دوران نامزدی شیرین‌ترین دوره زندگی هر فردی است اما هر چقدر که شیرین است، به همان ‌اندازه هم می‌تواند تلخ مثل زهرمار باشد. شیرین بودن این دوران به خیلی چیزها بستگی دارد و فقط یک حلقه دست کردن و جملات محبت‌آمیز گفتن نیست. باید مراقب باشیم تا این اشتباهات را در دوران نامزدی انجام ندهیم تا زندگی آینده‌مان را خراب نکنیم. روانشناسان باتجربه به شما می‌گویند که بزرگ‌ترین اشتباهات دوران نامزدی دختران و کدامند.

دکتر پرویز رزاقی، روان‌شناس و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی

آرمان‌گرایی یکی از اشتباهات رایج دخترها و پسرهای جوان است. به طور مثال دختر یا پسر با طرح و ایده‌ای که از زندگی موفق مشترک در ذهنش دارد، وارد ماجرا می‌شود اما بعد از نامزدی می‌بیند چیزی که او فکر می‌کرده با نوع نگاهی که طرف مقابلش به او، زندگی و ازدواج دارد کاملا متفاوت است. فکر می‌کرده همسر آینده‌اش مهربان است و از او حمایت می‌کند اما عملا می‌بیند که چنین چیزی نیست. در دوران نامزدی طرفین باید هزینه کنند اما این اتفاق نمی‌افتد. یکی از طرفین نامزدش را بیش از حد کنترل می‌کند و همین کنش رابطه را با مشکل مواجه می‌کند. تصور فرد این بوده که عشق‌شان جاودانه خواهد شد اما با رفتارهایی که از نامزدش می‌بیند، دلسرد می‌شود و از هم فاصله می‌گیرند. دیگر از با هم بودن لذت نمی‌برند. این فاصله گرفتن‌ها هم خودش را به شکل پرخاش، تنش، ایرادگیری از طرف مقابل، بروز رفتارهای وسواسی و... بروز می‌کند و این نگاه آرمانگرایانه به فرد مقابل معمولا در خانم‌ها بیش از آقایان دیده می‌شود.

دکتر منصور بهرامی، روان‌شناس و عضو انجمن بین‌المللی تحلیل رفتار

دوران نامزدی مثل دوره آمادگی رفتن بچه‌هاست. رابطه دو نفر رابطه کودک – کودک است. این دوران از این جهت مهم است که فرصتی فراهم می‌شود تا دختر و پسر از هم و خانواده‌هایشان شناخت کافی پیدا کنند. هردو باید به این موضوع فکر کنند که هدف‌شان از ازدواج چیست؟ یکی از مشکلاتی که در این دوران بروز می‌کند این است که دو طرف به عادت‌های حساسیت‌زای هم پی می‌برند و همین عادت‌های بد زمینه‌ساز از بین رفتن یک رابطه می‌شود؛ مثلا اگر پسر به معاشرت زیاد با دوستانش اهمیت زیادی می‌دهد یا مواد مخدر مصرف می‌کند یا دختر به پدر و مادرش بسیار وابسته است و با وجود داشتن نامزد هنوز نتوانسته از میزان وابستگی‌اش به خانواده‌اش بکاهد، همین‌ها علامت هشداری هستند که باید جدی گرفت. مساله دیگر مدیریت مالی است. ممکن است دختر بگوید من هم کار می‌کنم و حقوقمان را در یک حساب مشترک پس‌انداز می‌کنیم. از طرف دیگر پسر می‌گوید نه من دوست ندارم همسرم کار کند. همین موضوع زمینه بروز اختلاف و دلسردی را در دو طرف فراهم می‌کند. یا پسر سربازی نرفته، شغل و درآمد ندارد، خب، نشان می‌دهد که این آدم هنوز به بلوغ اجتماعی کافی نرسیده است. دخالت‌های بی‌جای والدین هم در بروز مشکل بین دو نفر هم بی‌تاثیر نیست.

دکتر هرایر دانلیان، روان‌شناس

یک اشتباه بزرگ که بعدها زمینه‌ساز بروز مشکلات بزرگ‌تر دیگر در رابطه بین دو نامزد می‌شود این است که افراد در این دوران خود واقعی‌شان را معرفی نمی‌کنند. این البته خصلت بیشتر ما ایرانی‌هاست و دختر و پسر هم ندارد. وقتی یکی از طرفین یا هر دو طرف خود واقعی‌شان را معرفی نکنند، در نتیجه به یک شناخت لازم که در نتیجه خود آگاهی به دست و آید و از طرف دیگر لازمه یک زندگی موفق است دست پیدا نمی‌کنند. این در حالی است که پیش‌درآمد یک زندگی خوب این است که دو طرف به شناخت کافی از یکدیگر دست پیدا کنند.

اگر شما مشکلات دوران نامزدی را بیش از آنچه خواندید میدانید، بد نیست آنها را با ما به اشتراک بگذارید.