درست است که در جامعه سنتی خواستگاری دختر از پسر غریب است اما دخترها با در نظر گرفتن برخی نکاتی میتوانند برای ازدواج پیشقدم شوند.

شما نمی‌توانید بعد از شنیدن پاسخ منفی و روبه رو شدن با اتفاقات نا خوشایند او را تنها مقصر بدانید و تنها آماده بودن برای روبه رو شدن با هر اتفاقی می‌تواند به شما در سپری کردن موفق این دوره کمک کند.

التماس نکنید، گزارش دهید

اگر برای بیان موضوع مصمم هستید، با در نظر گرفتن موقعیت می‌توانید راه‌هایی را برای بیان موضوع انتخاب کنید که آسیب کمتری را به دنبال دارد. در این مورد به شما روش ارتباطی «گزارش دادن» را پیشنهاد می‌کنیم. یعنی هنگام مطرح کردن موضوع از فرد مقابل پاسخی را طلب نمی‌کنید، بلکه تنها در مورد خواسته و میلتان گزارش می‌دهید و از او می‌خواهید به این موضوع فکر کند. هنگام مطرح کردن نظر خود منتظر شنیدن جواب از نظر او نمی‌مانید؛ برای مثال می‌گویید: «من تصور می کنم ما علایق و نگرش مشابهی داریم و می‌توانیم با هم زندگی خوبی داشته باشیم، توهم به این موضوع فکر کن...» در واقع شما خواسته خود را کاملاً صریح و شفاف اما بدون انتظار شنیدن پاسخ «بله» یا «نه» مطرح می‌کنید. بیان مستقیم موضوع نشانه اعتماد بنفس شماست و با مطرح کردن آن، شما تنها نظر خود را انعکاس می‌دهید و از موضع ضعف و بیان تمنا گونه احساسات‌تان وارد نمی‌شوید.
تصور نکنید که با چنین پیشنهادی خودتان را کوچک کرده‌اید. اگر شما فرد با اعتماد بنفسی باشید، می‌توانید در برابر هر ادعایی از خود دفاع کنید. حتی اگر با پاسخ مثبت او روبرو شدید باید با قدم‌های سنجیده و عقلانی بررسی کنید که آیا در کنار او خوشبخت می‌شوید یا خیر.

از او رئیس نسازید

شاید تصور کنید در دنیای مدرن، دیگر تفکرات جنسیتی جایی ندارد. اما روان‌شناسان معتقدند این تفکرات هنوز هم وجود دارند. اگر می‌خواهید رابطه موفقی را تجربه کنید، هرگز یک مرد را در برج عاج قرار ندهید و تمام حق انتخاب را به او ندهید. اگر مردها احساس کنند که در موضع قدرت قرار دارند، بعید نیست که به شما توجهی نکنند. پس به اوالقا کنید که تصمیم گیرنده مطلق ماجرا نیست و تنها 50 درصد حق انتخاب دارد.

سنگ‌هایتان را وا بکنید

اگر بعد از مطرح کردن پیشنهادتان، پاسخ «بله» را شنیدید، ماجرا را تمام شده ندانید. شما تازه در ابتدای راه قرار دارید. حالا وقت آن است که انتظارات و توقعاتتان را با هم به اشتراک بگذارید. باید بگویید که همسر خوب از نظر شما چه کسی است و از او هم بخواهید که به این سوال پاسخ دهد.

قهر نکنید

شما نگران این هستید که در صورت شنیدن پاسخ نه، میان شما و این شخص فضای منفی ایجاد شود. متأسفانه باید بگوییم که چنین احتمالی محال نیست. اما بازهم یادآوری می‌کنیم که هرکاری هزینه‌هایی دارد و ایجاد چنین فضای منفی‌ای هم ممکن است یکی از هزینه‌های این کار باشد (البته ممکن است چنین اتفاقی هم نیفتد). اما مراقب باشید که حتی در صورت ایجاد فاصله، پای قهر و دشمنی در میان نباشد. شما به عنوان یک سوی این آشنایی، باید حداقل فرصتی برای سلام و احوالپرسی باقی بگذارید. قهر کردن یکی از آسیب زا ترین پایان ها برای هرنوع آشنایی است.

خودتان را مجبور نکنید

به طور کلی همه ما به دو روش برای ایجاد ارتباط عاطفی تلاش می‌کنیم. یکی روش «مستقیم» است که در آن خود فرد بصورت فعال وارد عمل می‌شود و برای ایجاد ارتباط پا پیش می‌گذارد. و روش دوم «منفعلانه» است که فرد به انتظار قدم‌های طرف مقابل می‌نشیند. هیچ کدام از این شیوه‌ها بر دیگری برتری ندارد و بسته به اصولی که هر فرد دارد، انتخاب می‌شود. گمان نکنید چون دیگران با خواستگاری کردن دخترها مخالفند، شما حق بیان احساساتتان را ندارید و تصور نکنید از آنجا که یکی از دوستانتان این راه را رفته، شما هم توان مطرح کردن صریح و شفاف احساس‌تان را دارید. این موضوع بیشتر از هر چیز به شخصیت شما و سبکی که برای ارتباط برقرار کردن انتخاب می‌کنید، بستگی دارد. پس خودتان را به هیچ کاری مجبور نکنید و با پذیرش مسئولیت، کاری را بکنید که دل و عقلتان می‌گوید.

تا ابد منتظر نمانید

اگر توان مطرح کردن موضوع را ندارید و ترجیح می‌دهید روش‌های غیر مستقیم بیان احساسات را انتخاب کنید، مراقب باشید. بهتر است محدوده زمانی مشخصی را انتخاب کنید و به خودتان قول دهید که تا ابد منتظر شنیدن پیشنهاد خواستگاری او نمی‌مانید. یادتان نرود که زمان در هر رابطه‌ای اهمیت بسیاری دارد . ما برای هر اتفاقی یک زمان منطقی را متصور می‌شویم و بیشتر و کمتر طول کشیدن آن را جایز نمی‌دانیم؛ برای مثال اگر بخواهیم از میدان ونک به میدان ولیعصر برویم، اینکه 10 دقیقه برای انتخاب وسیله نقلیه وقت بگذاریم به این فکر کنیم که تاکسی بهتر است یا اتوبوس، غیر منطقی است اما اگر بخواهیم خانه بخریم و تنها 10 دقیقه برای فکر کردن و تصمیم گرفتن وقت بگذاریم، زمانی ناکافی را به این اتفاق اختصاص داده‌ایم . پس در این مورد هم نمی‌توان زمان قطعی را مشخص کرد اما آنچه تجربه نشان داده و روان‌شناسان به آن معتقدند، این است که چنین انتظاری از 9 ماه نباید طولانی‌تر شود. گرچه برخی کارشناسان معتقدند 2 ماه انتظار برای شنیدن خواسته طرف مقابل منطقی است، برخی دیگر تصور می‌کنند زمان انتظار می‌تواند چند ماه دیگر هم طول بکشد. اما واقعیت این است که شما به خاطر چنین انتظاری نمی‌توانید همه شانس‌های خوشبخت شدن را نادیده بگیرید و منتظر اتفاقی بمانید که ممکن است هیچ وقت پیش نیاید.

شما حاضرید از مرد مورد علاقه تان خواستگاری کنید؟