در گرمای سوزان تابستان، گرمازدگی اصلا بعید نیست؛ به خصوص اگر مدام زیر آفتاب هستید! پس این توصیه ها را برای پیشگیری از گرمازدگی بخوانید.

فرار کردن از گرمای تابستان برای نوعروس ها همیشه کار ساده ای نیست. گاهی اوقات نمی توانید خیلی زود خودتان را به نسیم خنک کولرهای آبی و گازی برسانید و پرتوهای زرد نامهربان خورشید شما را کلافه و بی طاقت می کند. اما گذشته از این موضوع خطری که در این میان سلامت شما را تهدیدی می کند کم آبی بدن و گرمازدگی است. وقتی به مدت طولانی در هوای گرم و زیر نور مستقیم خورشید فعالیت کنید تعادل سیستم های تنظیم دمای بدن برهم می خورد یا از کار می افتد. در نتیجه بدن ما نمی تواند گرمای اضافی را دفع کند و دمای بدن ناگهان افزایش می یابد. در این حالت ممکن است برخی از اندام ها آسیب ببینند. اگر دچار ضعف و خستگی، درد عضلات، حالت تهوع، رنگ پریده و گرفتگی یا حالت ضعف شدید احتمال دارد که گرمازدگی به سراغ تان آمده باشد. به هر حال قبل از اینکه مشکلات جدی تری را تجربه کنید بهتر است با رعایت چند نکته ساده از بروز این وضعیت پیشگیری کنید.

کم آب نمانید

یک قانون فصل گرما به شما می گوید که برای نجات از گرمازدگی به میزان کافی آب بنوشید. کافی بودن آب هم به میزان تعرق بدن شما و همینطور فعالیت روزانه تان در هوای گرم بستگی دارد. به هر حال اجازه ندهید که بدن تان دچار کم آبی شود. واضح ترین نشانه کم آبی بدن تشنگی و تیره شدن رنگ ادرار در کنار خستگی و سردرد است. پس قبل از اینکه نشانه های اولیه کم آبی را مشاهده کنید و به دنبال آن دچار گرمازدگی شوید، آب بنوشید. این نکته در مورد بیماران مبتلا به فشار خون و قند خون بیشتر اهمیت دارد چون بر هم خوردن تعادل مایعات بدن سبب نوسان قند و فشار خون می شود. بیماران کلیوی هم باید نسبت به مصرف آب کافی حساس باشند و خطر ایجاد سنگ کلیه را جدی بگیرند. گروهی از افراد عادت دارند که فقط در وعده های اصلی غذا آب می نوشند. این میزان آب برای فعالیت در یک روز گرم تابستانی کافی نیست. بنابراین توصیه می شود که یک یا دو ساعت قبل و بعد از غذا آب کافی را در رژیم غذایی داشته باشید و اگر سابقه سو هاضمه دارید، همراه غذا آب ننوشید. در صورتیکه هنگام غذا خوردن تشنه می شوید یک یا دو قاشق غذاخوری شربت سکنجبین را در یک لیوان آب بریزید و به عنوان نوشیدنی مصرف کنید تا تشنگی تان برطرف شود.

بچسبید به کاهو و خیار!

سبزیجات و صیفی جات فصلی مانند هندوانه و طالبی به تامین آب بدن شما کمک می کنند و از کم آبی و گرمازدگی پیشگیری می کنند. در میان سبزیجات و صیفی جات تابستانی بهتر است به کاهو و خیار توجه مخصوصی داشته باشید چون به دلیل داشتن طبع سرد در خنک نگه داشتن بدن شما تاثیر بیشتری دارند. بنابراین سعی کنید سالاد کاهو و خیار را در روزهای گرم تابستانی به رژیم غذایی تان راه دهید.

بفرمایید معجون ضد گرمازدگی!

اگر به بیماری خاصی مبتلا نیستید یا رژیم غذایی ویژه ای را دنبال نمی کنید از ماست و شیر یا ترکیب هر دوی آنها غافل نشوید. ترکیب شیر و ماست در کنار مواد مغذی دیگر مانند کشمش، گردو یا سایر مغزها میان وعده خوبی برای مقابله با گرمازدگی است که مصرف آن از سوی متخصصان طب سنتی توصیه می شود. اگر کمی هم نعناع به این معجون اضافه کنید خاصیت ضدگرمازدگی آن بیشتر می شود. در روزهایی که هوا آلوده و غبار آلود است شیر و گردو را در کنار هم مصرف کنید چون در طب سنتی به عنوان یک پادزهر قوی شناخته شده و شما را از اثرات ناخوشایند آلودگی هوای تابستانی دور نگه می دارد.

عرقیات خنک بنوشید

بعضی از عرقیات و داروهای گیاهی خاصیت ضد گرمازدگی دارند. اگر هوای گرم تابستان برایتان آزاردهنده است و نشانه های گرمازدگی را تجربه می کنید، توصیه می شود که حتما به منوی عرقیات تابستانی نگاهی بیندازید. عرق کاسنی و شاتره هر کدام شان به تنهایی یا در ترکیب با هم بهترین نوشیدنی ضد گرمازدگی برای فصل تابستان هستند و از بروزاین مشکل به خوبی پیشگیری می کنند.

به گلاب سلامی دوباره باید کرد!

شاید گلاب را بیشتر به دلیل داشتن عطر و بوی خاصش به بعضی از غذاها اضافه می کنید اما همین جا این نکته را بدانید که گلاب در بین عرقیات گیاهی خواص زیادی دارد. با اینکه از نظر طب سنتی طبع گلاب گرم است اما بر خلاف طبعش، بدن شما را از گرمای آسیب زای تابستانی دور نگه می دارد. البته وقتی شربت گلاب می نوشید ممکن است ابتدا احساس کنید گرمتان شده اما بعد از مدتی خنک می شوید. برای تهیه شربت گلاب کافیست یک سوم لیوان گلاب را با دو سوم لیوان آب مخلوط کرده و 2 قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید. اگر می خواهید طعم این شربت خوشمزه تر شود کمی شکر یا شربت سکنجبین هم داخل لیوان بریزید. بدین ترتیب یک نوشیدنی عالی برای رفع گرمازدگی دارید.

روش شما برای مبارزه با گرمازدگی چیست؟ چه کارهایی را در این روزهای گرم انجام می دهید تا سلامت بمانید؟