همه عروسی یک طرف و لباس عروس خانم هم یک طرف . لباس عروس یکی از مهم ترین لباس هایی است که هر دختر خانومی در بی نظیر ترین شب زندگیش بر تن میکنه. برای آرامش داشتن در مهم ترین شب زندگیتان شرایط و ویژگی های قرارد نوشتن با مزون لباس عروس رو برای شما آماده کرده ایم تا با خیالی آسوده لباستان را انتخاب کنید .

تحریریه نوعروس / صفا صابری: اینکه میخواهید لباس عروس خود را بخرید یا اجاره نمایید یک تصمیم است که ابتدا باید در مورد آن به نتیجه برسید. گزینه های موجود برای انتخاب لباس عروس، پیش روی شماست:

1. خرید لباس عروس آماده در مزون (لباس عروس برندهای خارجی)
2. خرید لباس عروس سفارشی (شما از روی عکس یا مدل خاصی، سفارش دوخت برای خرید می دهید)
3. اجاره لباس های موجود در مزون 
4. اجاره لباس نو و سفارش جهت دوخت آن (شما سفارش دوخت برای اجاره لباس می دهید)
تصمیم قطعی خود را بگیرید که قصد دارید لباس عروس خود را بخرید یا اجاره نمایید. ما در کنار شما هستیم تا در این مطلب، نکات حقوقی مربوط به عقد قرارداد خرید یا اجاره لباس عروس را به شما اعلام کنیم که درج آن ها در قرارداد ، به آسودگی خیال شما کمک شایانی خواهد کرد.
مزون لباس عروس خود را از بین چندین مزون مختلف انتخاب کرده اید و قرارست امــروز برای عقد قرارداد تشریف ببرید ( اجاره لباس ، خرید لباس) پیشنهاد می کنم برای امضای قرارداد، عروس خانم همراه با مادرشان یا خواهر یا یک دوست صمیمی تشریف ببرند.
از آنجا که تمامی مزون ها، قراردادهایی از پیش آماده و با فرمتی مشخص دارند، قطعاً قرارداد خرید یا اجاره لباس عروس شما نیز در همان فرمت های آماده، نوشته شده و به امضای طرفین می رسد. در این مواقع و با توجه به حساسیت های بالای لباس عروسی، بهتر است تعهداتی که از طرف مزون ممکن است به هر دلیلی به درستی انجام نشود و موجبات ناراحتی تان را فراهم سازد، در همین ابتدا در قرارداد درج شود و برای آنها شرط فسخ و یا جبران خسارت اعلام گردد.
قراردادهای این چنینی (قراردادهای خصوصی) بر طبق ماده 10 قانون مدنی ایران و با توافق طرفین منعقد میگردد، در این ماده قانونی داریم که : " قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ و برای طرفین لازم الاجراست."
در قسمت اول این مطلب ذکر می کنیم که چه مواردی می بایست در قرارداد مکتوب شود و در قسمت دوم همین مطلب، بندهای حقوقی برای درج در قرارداد را اعلام می کنیم که به شما کمک می کند تا حق و حقوق خود را به عنوان یک طرف قرارداد، بصورت مکتوب درج کنید و در صورت عدم ایفای آن ها توسط مـــزون، شرط فسخ و اخذ خسارت داشته باشید.

راهنمای حقـــوقی عقد قرارداد با مـــزون لباس عروس

قسمت اول :
دقت نمائید که در قرارداد فی مابین شما و مزون لباس عروس ، اطلاعات زیر بصورت دقیق ذکر شود (بسیاری از این اطلاعات در فرمت های قراردادهای مزون ها وجود دارد و شما می توانید بقیه موارد را در صورت عدم وجود در متن قرارداد، با توجه به این راهنما در هر دو نسخه قید کنید) :
- تاریخ عقد قرارداد (در بالای سربرگ قرارداد آمده است)
- شماره قرارداد ( در بالای سربرگ قرارداد آمده است)
- اطلاعات طرفین قرارداد: در این قسمت می بایست این اطلاعات در خصوص مـــزون ذکر شود ( نام مزون ، آدرس دقیق ، تلفن ، شماره همراه ، فاکس ، نام مدیر مزون )
- روز و تاریخ پرو لباس (تعداد دفعات پرو به همراه روز و تاریخ مشخص شود)
- روز و تاریخ تحویل لباس (زمان تحویل لباس بصورت کامل را دقیق مشخص نمائید، سعی کنید 10 روز جلوتر از مراسم لباس تان را تحویل بگیرید.)
- نوع قرارداد (خرید ، اجاره)
- نام دوزنده لباس شما (در صورت سفارش جهت دوخت لباس برای خرید یا اجاره، حتماً از مدیر مزون بپرسید چه کسی خیاط لباس شماست و حتماً با خود آن شخص در خصوص مدل لباس صحبت کنید)
- وصف دقیق لباس عروس یا پیوست کردن عکس مورد نظر به قرارداد (وصف مدل لباس، وصف جنس پارچه و کیفیت متریال مورد استفاده، کیفیت دوخت لباس شامل پارچه های ترک، ساتن های آمریکایی ، گیپورهای فرانسوی و ...)
- برخی مزون های عروس، لوازم همراه لباس را مانند تور سر، تاج، شنل، کت کلاهدار اجاره می دهند. بهتر است هنگام انتخاب لباستان از این موضوع آگاهی یابید و این موارد را در قرارداد با ذکر مبلغ اجاره یا خرید قید کنید.
- مبلغ دقیق دستمزد و نحوه پرداخت آن
- مبلغ بیعانه پرداختی ( عموماً می توانید 30 % از مبلغ کل قرارداد را به عنوان بیعانه پرداخت کنید، البته برخی از مزون ها 50% از مبلغ کل را به عنوان بیعانه از شما اخذ می کنند)
- الباقی مبلغ می بایست در هنگام تحویل گرفتن لباس عروس و پس از رویت لباس و اطمینان از درست بودن سفارش، پرداخت شود.

قسمت دوم :
مکتوب کردن موارد زیر در قرارداد باعث می شود تا مــزون، وظایف و تعهدات خود را به نحو احسن انجام دهد، بنابراین رودربایسی را کنار گذاشته و تمامی این موارد را در قرارداد خود قید کنید:
1. در قرارداد قید گردد اگر لباس سفارشی (خرید یا اجاره) آنطور که در قرارداد ذکر شده است، نشد، قرارداد فسخ شده و کل وجه دریافتی مسترد خواهد شد.
2. مزون باید متعهد شود در صورتی که به هر دلیلی، یکی از مفاد قرارداد به درستی انجام نشد، چه مبلغ خسارتی به شما پرداخت می کند. (مثلا در خصوص کیفیت متریال مورد استفاده)
3. در قرارداد ذکر شود در صورت کنسل شدن مراسم عروسی، چه مبلغی به عنوان جریمه کنسل شدن، می بایست پرداخت کنید. این مبلغ بصورت یک عدد ثابت و یا بصورت درصدی از کل قرارداد بصورت واضح قید شود.
4. در قرارداد قید شود اگر لباس عروس بعد از اجاره دارای نواقصی بود که شما قبل از اجاره، متوجه آن نشده بودید، می بایست حق فسخ قرارداد را داشته باشید، بنابراین این موضوع را به طور واضح در قرارداد قید کنید. ( این بند در خصوص لباس عروسی است که شما از لباس های موجود در مزون، اجاره می کنید)
5. اگر لباس عروس به هر دلیلی در دست شما مشکل پیدا کرد، می بایست خسارت وارد شده را به مزون پرداخت کنید، در خصوص مبلغ خسارت از قبل با مزون صحبت کنید و بصورت درصدی در قرارداد قید کنید.
6. در قرارداد قید شود تحویل لباس عروس (اجاره ای) چند روز قبل از مراسم عروسی تان، انجام شود ،لباس تمیز و خشکشوئی شده می بایست در اختیار شما قرار بگیرد. شرایط تحویل و هزینه های حمل و نقل و خشکشوئی را در قرارداد قید کنید.

امیدواریم با در نظر گرفتن تمامی این موارد، نگین رویایی ترین شب زندگیتان باشید.

عروس خانوم عزیز  این مطلب برای راهنمایی و آسایش شما برای مهم ترین روز زندگیتان آماده شده است . اگر شما هم تجربه ای از قرار داد بستن با مزون لباس عروس دارید یا نکته ای در این مورد به نظرتان میرسد در بخش " شما چه فکر میکنید" برایمان بنویسید تا عروس های دیگر هم با این موارد آشنا شوند .