عاشق پسری کوچکتر از خودتان شده اید یا قصد ازدواج با دختری بزرگتری از خودتان را دارید، باید خودتان را برای چالش های زیادی آماده کنید که فکرش را هم نمی کردید!

در گذشته کمتر پیش می آمد که پسرها با دختران بزرگتر از خودشان ازدواج کنند. رسم این بود که پسر بزرگتر باشد. شاید هنوز هم پذیرش این گونه ازدواج ها برای برخی از خانواده ها سخت باشد اما به هر حال موضوعی است که در جامعه پیش امده است. دکتر پرویز رزاقی، روانشناسی است که مزایا و معایب این ازدواج ها را برایتان توضیح می دهد.

شروع اختلافات

یکی از آسیب هایی که ممکن است بعد از چنین ازدواج هایی پیش بیاید این است که نگرش افراد بعد از مدتی تغییر می کند. وقتی پسرها به پختگی می رسند ممکن است پشیمان شوند. در نتیجه تنش ها واختلافاتی پیش می آید. 

عدم تعادل خانواده

همگن نبودن پسرها با دختران بزرگتر موضوعی است که ممکن است به مرور زمان مشکل ساز شود. باورهای دینی، نگرش به زندگی، سطح درامد، وضعیت اقتصادی و ... از جمله مواردی هستند که شاید اختلافاتی را ایجاد کنند. زیبایی ظاهری هم بعد از مدتی عادی می شود. درنتیجه وقتی نگرش ها تغییر یافته و معیار ها عوض شود، کمبودها و نقص ها بیشتر به چشم می آید.

خیانت و طلاق در انتظارتان است

آسیب هایی که گفته شد، منجر به خیانت، طلاق و اختلافات می شود. اگر زن و مرد از هم جدا شوند شکستی در زندگی است که آسیب هایی را همراه دارد. اختلاف و بگو مگوها در تمام زندگی های مشترک وجود دارد ولی وقتی که ازدواج از پایه مشکل داشته باشد یا یک عامل اصلی مانند اختلاف سن در میان باشد، دعوا ها و اختلافات جدی تر می شوند.

مهارتهای پیش از ازدواج را یاد بگیرید

ممکن است دختری بگوید که من سن ازدواجم بالا رفته، خواستگار ندارم و از طرفی نمی خواهم فردی از من سو استفاده کند. در نتیجه دلم می خواهد با پسری که از من کوچکتر است و خواستگاری کرده، ازدواج کنم.

بدین ترتیب هر فردی ممکن است برحسب شرایط مزیتی را در چنین ازدواج هایی ببنید. افرادی که تکنیک های حل اختلاف را بلد باشند کمتر دچار مشکل می شوند و می توانند اختلاف نظرها را با کمک روش های مناسب تعدیل کنند. اما برخی از خانم ها پس از مدتی به این نتیجه می رسند که انتخاب درستی نداشته اند. آنها گله می کنند که طرف هنوز بچه است، باید تربیتش کنم، از من حمایت نمی کند، رفیق باز است و مسوولیت پذیر نیست. در نتیجه ممکن است چنین ازدواج هایی به شکست منجر شوند.

بهترین فاصله سنی

مناسب ترین فاصله سنی برای ازدواج این است که پسر 3 تا 7 سال بزرگتر باشد. بطور کلی دخترها زودتر از پسرها به بلوغ فکری می رسند. با این وجود در این زمینه تبصره ای وجود دارد. در گروه سنی بالای 30 سال پسران و دختران به بلوغ فکری می رسند و اگر پسر یکی دوسال کوچکتر باشد مشکلی نیست. البته با این شرط که سایر شرایط ازدواج را داشته و مانعی در ازدواج شان نباشد. اینجاست که اختلاف سنی اهمیتی ندارد. بطور مثال یک پسر 31 ساله با یک دختر 31 ساله تفاوت زیادی ندارد ولی دختر 22 ساله با پسر 22 ساله متفاوت است. دختر ها در این سن به بلوغ فکری رسیده اند، می توانند خانه و زندگی را اداره کنند و در فکر بچه دار شدن هستند اما پسران در این سن هنوز می خواهند فوتبال بازی کنند، با دوستان شان به مسافرت بروند، ماشین سواری کنند و خوش باشند. در این شرایط است که ازدواج ها ناموفق می شوند.

شما چه نظری دارید؟ فکر میکنید بزرگتر بودن زن از مرد مشکلی ایجاد نمیکند یا چنین ازدواجی محکوم به طلاق است؟