جشن عروسی به شکل امروزی آن بیشتر از دوران ملکه ویکتوریا متداول شد. او نخستین فردی بود که پوشیدن لباس عروس سفید را مد کرد

تا به‌حال با خودتان فکر کرده‌اید که مراسم باشکوه عروسی از کجا نشات گرفته؟ چه کسی گفته در عروسی کیک سرو شود، عروس لباس سفید پوشیده شود یا اصلا چرا زندگی مشترک دو نفر جشن گرفته می‌شود؟ چرا دو نفر بی سر و صدا سر زندگی‌شان نمی‌روند و این همه خرج روی دست خود می‌گذارند. در ادامه روند شکل گیری رسوم و باورهای جشن عروسی را می‌خوانید.

عهد باستان: استفاده از حلقه که نماد ابدیت عشق زن و مرد است در مصر باستان شروع شد. آنها کنف یا علفی را دور انگشت انگشتری دست چپ می‌پیچیدند و معتقد بودند رگ این انگشت مستقیما به قلب که مرکز احساسات است می‌رسد. لباس و تور عروسی به عنوان حجاب عروس در روم باستان برای اولین بار استفاده شد. این حجاب در آن زمان برای در امان بودن عروس از ارواح شیطانی بوده است. ساقدوش‌های هم عروس و داماد را از حسودان حفظ می‌کردند.
###
قرون وسطی: در آن دوران عروس‌ها دسته گل خود را برای دختران پرتاب می‌کردند تا از نیروی خیر پیوند ازدواج بهره‌مند شوند. در قرون وسطی شوالیه‌ها شیئی کوچک به رنگ تزیینات جشن عروسی‌شان را به سینه می‌زدند تا عشق خود را به همسرشان بیان کنند.
رنسانس: استفاده از حلقه مزین به الماس از زمان آرشیدوک ماکسیمیلیان باب شد. او در سال 1477 به مری بورگاندی یک حلقه نامزدی الماس داد. در قرن 16 میلادی اولین شروط بین عروس و داماد رد و بدل شد. در قرن 17 هم اشراف اروپایی خوردن شیرینی را عروسی‌های‌شان مد کردند.

دوران ویکتوریا: بسیاری از رسوم عروسی دوران مدرن در زمان ملکه ویکتوریا شکل گرفت از جمله پوشیدن لباس عروسی سفید. او هنگام ازدواج با پرنس آلبرت لباس سفید بر تن کرد و از آن زمان پوشیدن لباس عروسی به زنگ سفید متداول شد. ملکه ویکتوریا استفاده از گل‌های تازه را هم به عنوان دسته‌گل مرسوم ساخت تا قبل از این دوران عروس‌ها گیاهان دارویی و معطر را به دست می‌گرفتند تا ارواح شیطانی از انها دور شوند. در مراسم ازدواج دختر ملکه ویکتوریا که با فردریک سوم ازدواج کرد در ازدواجش قطعه‌ای از موسیقی پخش شد و از آن به بعد دیگر در هر کشوری یک نوای موسیقی به خصوص هنگام عروسی پخش شد. سپس دوک آلبانی پرنس لئوپولد در عروسی‌اش نوعی شیرینی چند طبقه که امروز آن را کیک عروسی می‌نامیم سرو کرد.
###
آغاز قرن 20: عروس‌های دهه‌های 1920 و 1930 دیگر لباس عروس‌های طرح‌دار سفارش می‌دادند با گسترش هنر در دنیا دیگر پارچه‌ها طراح‌های مختلف و جذابی داشتند و به رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شدند عروس‌ها می‌توانستند از تور، گیپور، طرح‌های براق و نقره‌ای هم در لباس‌شان استفاده کنند.

بعد از جنگ جهانی: در سال‌های 1950 و 1960 کم کم استفاده از دوربین‌های قابل حمل، عکس‌برداری و تهیه آلبوم عروسی باب شد و بهره‌برداری از معادن الماس برای مراسم عروسی رونقی ویژه گرفت.
###
دوره بیتل‌ها و آبا:‌در دهه 70 قرن گذشته میلادی دیگر تجملات دهه 50 برچیده شد. عروس و دامادها دوست داشتند به جای برپاکردن جشنی شلوغ و اشرافی عروسی‌های ساده و خودمانی بگیرند و به دنبال ازدواج پرنسس دیانا در 29 ژوئن 1981 لباس عروس‌هایی با آستین و دامن پفی مد شد.

هزاره سوم: در این عصر استفاده از رنگ‌ها، افکت‌ها، پارچه‌ها، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها به کمک پیش‌رفت علم و هنر بسیار متنوع شده‌اند. این روزها این همه رسم و رسوم که در طی قرن‌ها شکل گرفت دیگر الزاما رعایت نمی‌شوند و عروس و دامادها بیشتر به سلیقه و راحتی خود توجه می‌کنند.