برای اینکه بتوانید دست عروس خانم را بگیرید و به خانه بخت ببرید باید به اندازه کافی پول داشته باشید

حتما پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها یا حتی پدر و مادرتان برایتان تعریف کرده‌اند که زندگی‌شان را بدون ریخت و پاش‌های امروزی و با صرف مبلغ ناچیزی شروع کرده‌اند. نه عروس‌ها توقع برگزاری مراسم‌های چند ده میلیونی، خرید سرویس‌های طلای آنچنانی، خرید خانه و ماشین هزار و یک هزینه اضافه را داشتند و نه دامادها مجبور بودند برای برپا کردن یک زندگی، زیربار قرض و قوله و گرفتن وام بروند و تازه بعد از مراسم عروسی، فکر پرداخت بدهی‌های میلیونی خواب و خوراک را به آنها حرام کند. اما حالا بعضی از دخترها به دلایل مختلفی چنین توقعاتی دارند. یک عده هم کلا قید ازدواج را می‌زنند. با این حساب به نظر شما موجودی جیب یک آقا پسر در سال 92 چقدر باید باشد تا تصمیم به ازدواج بگیرد؟

دکتر مجید ابهری/ آسیب‌شناس اجتماعی و عضو هیأت علمی دانشگاه بهشتی
قبل از اینکه ببینید یک پسر چقدر باید پول داشته باشد تا داماد شود، باید بدانید چقدر مسوولیت‌پذیر است؟ داشتن پول شرط لازم برای ازدواج هست ولی کافی نیست. برای اینکه بسیاری از آقا پسرها، حتی بعضی از جوانان اقوام ما وضع مالی خوبی دارند؛ اما نمی‌خواهند ازدواج کنند و مسئولیت بپذیرند.
### مسوولیت‌پذیر شدن جوان هم از خانواده‌ها شروع می‌شود. اگر خانواده مدام بگوید بچه است، جوان است، عیب ندارد، همین حرف‌ها باعث می‌شود تا جوان از مسوولیت‌پذیری بترسد و جلو نرود. چون می‌ترسد دوران خوش مجردی و خوشگذرانی را از دست بدهد. جوانان نسل چهارم و جوانان بعد از جنگ، مسوولیت‌پذیر نیستند. پدر شاغل، مادر شاغل، دیگر وقتی برای تربیت بچه‌ها نمی‌ماند. چه اتفاقی میفتد؟ می‌شوند جوانان وی‌چتی، تانگویی و اینترتی که همسرآینده‌شان را از سایت‌های اینترنتی و چت‌روم‌ها پیدا می‌کنند.
اما در مورد سوال شما اینکه یک پسر چقدر باید پول داشته باشد تا تصمیم به ازدواج بگیرد، خب ما نشستیم و حساب کردیم و دیدیم متوسط هزینه‌ای که یک پسر در شهر تهران لازم دارد تا ازدواج کند، 30میلیون تومان است. یعنی از زمان خواستگاری که بله را از دختر می‌گیرد تا برگزاری مراسم نامزدی و عقد و عروسی، لباس و ماشین عروس، عکاسی و فیلمبرداری، پاتختی، تا زمانیکه با همسرش زیریک سقف می‌رود، ###در مورد افراد مذهبی و ساده زیست نیز با دو میلیون تومان مراسم ازدواج را به راحتی برگزار می‌کنند، 50 میلیون تومان هم باید برای گرفتن خانه کنار بگذارند که روی هم می‌شود 52 میلیون تومان. اما شاید فقط پنج درصد خانواده‌های مذهبی اینطوری باشند.
اما در شهرستان‌ها خرج و مخارج عروسی طور دیگری است و پولی که یک پسر برای ازدواجش لازم دارد، 15 میلیون تومان است.
ما باید آسان ازدواج کردن را فرهنگ‌سازی کنیم. باید سبک زندگی ایرانی – اسلامی را به جامعه برگردانیم. جوانان باید یک زندگی علی‌وار و زهرا‌وار را در پیش بگیرند. باید برگردیم به این نوع زندگی. اگر این اتفاق بیفتد، بسیاری از ناهنجاری‌ها مثل ناهنجاری‌های جنسی هم به وقوع نمی‌پیوندد. دخترها باید بلندپروازی را کنار بگذارند. گام بعدی را دولت باید در راستای حمایت از جوانان بردارد.

 

دکتر امان‌الله قرایی‌مقدم/ آسیب‌شناس اجتماعی
خب پول برای ازدواج کردن مهم است، ، اما کافی نیست و مسائل دیگری هم دخالت دارند. یک نمونه‌اش شغل است. پسر اگر شغل داشته باشد و درماه هم درآمدی بین یک و نیم تا دو میلیون تومان داشته باشد، می‌تواند به ازدواج فکر کند.

این پسر با پرداخت 3-2 میلیون به عنوان هزینه‌های ازدواج، می‌تواند خانه‌ای در نقطه‌ای از مرکز شهر و با حدود 600-500 هزار تومان اجاره، یا با 20 تا 25 میلیون تومان رهن و با شرافت و آبرو زندگی کند.همه پسرها که الان وضع مالی خوبی ندارند. بیشترشان هم کارمند هستند. کدام کارمندی را سراغ دارید که درماه یک و نیم میلیون تومان درماه درآمد داشته باشد؟ در این دوره زمانه و با این تورم و هزینه‌ها مگر می‌توان با حقوق 700- 600 هزار تومان در ماه زندگی کرد؟ اگر قرار باشد هزینه عروسی بشود پنجاه- شصت میلیون، پدر و مادر هم نتوانند کمک مادی کنند، پسر چند میلیون تومان باید پول لباس عروس بدهد، 500 هزار تومان بدهد ماشین عروس را گل بزنند، یک میلیون تومان بدهد از او عکس عروسی بگیرند. بعدش هم باید مسکنی برای زندگی پیدا کند. خب از کجا بیاورد؟ معلوم است که با این شرایط می‌ترسد و پا پیش نمی گذارد و ازدواج هم نمی‌کند. این می‌شود که جوانان ازدوج نمی‌کنند. پسر با خودش می‌گوید که چرا داماد بشوم؟ به همین خاطر تجرد‌گرایی هم در میان دختران زیاد شده است.

###