تصور شما از شنیدن عبارت قلب شکسته یا شکستن قلب چیست ؟ این حالت از امری کاملا واقعی است و اگر فرد مبتلا به بیماری های قلبی باشد سلامت وی را تهدید میکند

تحریریه نوعروس/حسان صادقی، روان شناس: زمانیکه در مورد شکسته شدن قلب یا دل شکسته صحبت می‏کنیم احتمالا اولین چیزی که در ذهنتان نقش می‏بندد تصویر کارتونی از قلبی است که به زمین می‏خورد و می‏شکند یا تیری از میان آن عبور می‏کند، اما در واقعیت این است که دل شکستن می‏تواند شما را در شرایط قلبی خطرناکی قرار دهد. فراموش نکنید که ارتباط قوی بین افسردگی، سلامت روان و بماری‏های قلبی وجود دارد.

خانم ها بیشتر در خطرند
معمولا خانم‏ها بیشتر از آقایان با این شرایط مواجه می‏شوند و تجربه درد شدیدی را بروی قفسه سینه احساس می‏کنند (در واکنش به دامنه زیادی از استرس شدید) که می‏تواند بر اثر رویدادهای احساسی و هیجانی استرس‏زا باشد. به عنوان مثال؛ مرگ یک عزیز، طلاق، برهم خوردن یک رابطه عاطفی، خیانت و حتی یک طردشدگی عاطفی می‏تواند این شرایط را برای افراد ایجاد کند و نکته جالب این است که حتی یک شک خوب مانند پیروز شدن در قرعه‏ کشی می‏تواند شرایط قلبی ناگواری برای فرد ایجاد کند.
سندرم قلب شکسته داری؟!

به دلیل شباهت زیاد، گاهی سندروم قلب شکسته با حمله قلبی اشتبه گرفته می‏شودو دلیل آن این است که تست های فرد تغییرات و علائم بسیار مشابه یک حمله قلبی را ثبت می‏کند. اما برخلاف حمله قلبی در این سندرروم شریان‏های فرد بیمار دچار گرفتگی نشده است. در این سندروم قسمتی از قلب موقتا بزرگ می‏شود و نمی‏تواند پمپاژ خون را به خوبی انجام دهد در حالیکه بقیه قسمت های قلب کار خودشان را به خوبی انجام می‏دهند.

خبر بد: این سندروم می‏تواند به اختلال شدید و موقت در کارکرد عضلات قلب بیانجامد.

خبر خوب: سندروم قلب شکسته معمولا قابل درمان است و بسیاری از کسانیکه از این سندروم رنج برده‏اند بعد از چند هفته سلامت کامل خود را باز یافته‏اند و ریسک کمی برای بازگشت بیماری وجود دارد.


اگر قلب درد دارید....

مهمترین نشانه ‏های این سندرم درد شدید سینه و نفس‏های بریده بریده است و همانطور که قبلا گفتیم شباهت زیادی به بیماری‏ها قلبی دیگر دارد. اما اگر شما از این سندرم رنج می‏برید، نکات زیر می‏تواند کمک خوبی برای شما باشد:

دردهای هیجانی خود را سرکوب نکنید، تحقات نشان داده است که بیان و ابراز احساسات می‏تواند تاثیر مثبت زیادی روی وضعیت روانی افراد بگذارد.

برای از بین رفتن اندوه خود زمان تعیین نکنید و اجازه دهید که دوره آن سپری شود.

نیازهای فیزویولوژیکی خود رادر این شرایط فراموش نکنید و صد البته نیاز به نوازش فیزیکی نظیر در آغوش کشیده شدن.

دردهای فیزیکی را اصلا نادیده نگیرید و حتما با پزشک در میان بگذارید.

حتما خوابتان را تنظیم کنید و اگر تمرینات آرمیدگی برای خواب به شما کمک می‏کند از آنها استفاده کنید.

و در نهایت مراجعه به روانشناس می‏تواند در حل این موضوع کمک زیادی به شما بکند..