با شروع فصل گرما می بایست بیش از قبل مواظب آنچه که میخورید باشید تا دچار مسمومیت های غذایی نشوید.

آیا محصولی که بو، رنگ و ظاهر آن سالم است می تواند مارا مسموم کند؟ آیا می توانید از برخی خوراکی های تاریخ مصرف گذشته بخوریم و مسموم نشویم؟ ما در اینجا به برخی از این پرسش ها، پاسخ می دهیم، تا شما نوعروس های عزیز راحت تر و مطمئن تر بتوانید سبد خریدتان را پر کنید.

 

تاریخ تولید مهمتر است یا تاریخ انقضا؟

 

در بحت بهداشت مواد غذایی تاریخ تولید مهمتر از تاریخ مصرف است. برای مثال ممکن است در سوپرمارکت با دو بطری شیر مواجه شوید که دو تاریخ انقضای یکسان دارند اما تاریخ تولیدشان متفاوت است. در این صورت توصیه می شود محصولی را انتخاب کنید که تاریخ تولید جدیدتری دارد حتی اگر یک محصول در مقایسه با محصولات دیگر تاریخ انقضای طولانی تری داشته باشد باز هم باید ابتدا به تاریخ تولید آن توجه کنید و محصولات تازه را خریداری کنید.   

 

           

 

غذا را بیشتر از یکبار داغ نکنید!

غذاهای باقیمانده را در بهترین حالت می توانید حداکثر بین 48 تا 72 ساعت در یخچال نگهداری کنید، البته به شرطی که فقط یک بار آن را داغ کنید. اگر غذای باقیمانده را حرارت دهید و دوباره در یخچال قرار دهید، هم خطر مسمومیت ایجاد می شود و هم ارزش غذایی آن به شدت افت می کند.

 

 

                   

پختن از مسمومیت جلوگیری می کند؟

پختن مواد غذایی همیشه نمی تواند عوامل مسمومیت زا را از بین ببرد. برای مثال باکتری "استافیلوکوک اورئوس" که یکی از عوامل شایع مسمومیت هاست، می تواند دمای 100 درجه سانتی گراد را به مدت نیم ساعت تحمل کند. این در حالی است که شما هیچ وقت در مرحله پخت و گرم کردن غذا چنین دمایی را به خوراک تان نمی دهید زیرا غذا در این دما می سوزد؛ دمای پخت معمولا بین 65 تا 75 درجه سانتی گراد است بنابراین سم این باکتری پس از پختن نیز به راحتی درغذا باقی می ماند و باعث مسمومیت می شود.

اگر کپک زده باشد چه کار کنیم؟

یکی از سوالات رایج مردم این است که آیا می توانند محصولی که قسمتی از آن کپک زده را با جدا کردن کپک مصرف کنند یا نه؟ در واقع این موضوع بستگی به نوع ماده غذایی داردو در مورد مواد غذایی مایع مثل آبلیمو اگر قسمتی از آن دچار کپک شود حتی اگر کپک را برداریم باز هم نباید از باقیمانده آن استفاده کنیم زیرا بعضی از کپک ها ایجاد سموم قارچی می کنند و این سموم حتی می توانند برای کبد خطرناک باشند و احتمال سرطان را افزایش دهند اما اگر محصول مورد نظر جامد باشد، برای مثال اگر قسمت کوچکی از نان کپک زده باشد می توان با جدا کردن کپک، بقیه نان را مصرف کرد زیرا احتمال اینکه سم کپک به نقاط دیگر محصول انتقال پیدا کرده باشد، کم است.

 ###