یکی دو ماه بیشتر به جشن عروسی تان نمانده و به دلیل استرس بیشتر از همیشه می خورید و نگران اضافه وزن هستید؟

هوس خوردن خوراکی‌های مختلف مانند شیطان در جلد هر خانمی که منتظر جشن عروسی‌اش است و یک رژیم به خصوص هم دارد نفوذ می‌کند. اگر شما هم دچار چنین مشکلی هستید و نزدیک شدن به تاریخ عروسی و ریزه‌خواری‌های پی‌در پی‌تان باعث نگرانی شما شده پیشنهاد می‌کنیم با ابتدا با هوس‌های خوراکی که برای‌تان شرح می‌دهیم آشنا شوید سپس راه‌های مبارزه با این هوس‌ها را یاد بگیرید.


هوس‌‌های خوراکی از 3 راه مختلف در جان شما نفوذ می‌کنند:

  •  محرک‌های محیطی: هر جا که باشید بالاخره یک شی یا موردی پیدا می‌شود که شما را برای خوردن وسوسه کند مثلا وقتی خواهرتان به منزل می‌آید و یک بسته چیپس را جلوی شما باز می‌کند و خرچ خرچ مشغول به خوردن می‌شود، شما هم ناخودآگاه به یک بهانه‌ای نزدیک او می‌روید، کنارش می‌نشینید و کم کم دست‌تان را داخل بسته چیپس می‌‌برید، یکی دو حلقه می‌خورید و ناگهان به خودتان می‌آیید و می‌فهمید که به اتفاق خواهرتان همه بسته چیپس را تمام کرده‌اید.محققان دریافته‌اند وقتی انواع خوراکی‌های شیرین و شور در دسترس‌مان باشد محرک‌های معده‌ای که به ما می‌گویند شما سیری و نیازی به خوردن نداری را جدی نمی‌گیریم و یک دل سیر از این دو جور خوراکی می‌خوریم.
  • محرک‌های احساسی: این محرک‌ها بسته به احساسی که داریم خودشان را نشان می‌دهند. در بیشتر مواقع خوراکی‌های بی‌ارزش زمانی خورده می‌شوند که فرد حال روحی خوبی ندارد. مثلا ممکن است با همکار‌تان بحث‌تان شود یا سر موضوع بی‌ارزشی با نامزدتان یک بگومگو کنید و او خیلی نازتان را نکشد. در این مواقع مغز که یاد گرفته به محض خوردن شیرینی‌جات و شوری‌جات سر کیف بیاید فرمان می‌دهد که بلند شو برو سوپر یک مقدار خوراکی خوشمزه بخر، بیا، بخور.
  • محرک‌های فیزیولوژیکی: در این موارد خوب است که به وسوسه‌های بدن‌مان گوش کنیم زیرا بدن وقتی یک ریز مغذی را کم دارد ما را در چنین تنگنایی قرار می‌دهد. مثلا اگر خیلی از خوردن گوشت خوش‌تان نیاید ممکن است هر از گاهی هوس همبرگر یا کباب کنید زیرا بدن‌تان برای خون‌سازی به آهن نیاز دارد.

 

غلبه بر وسوسه‌های غذایی

• به خودتان محدودیت زمانی بدهید. مطالعات نشان داده‌اند که ترک هر عادت حداقل 2 هفته زمان می‌‌برد بنابراین با خودتان قرار بگذارید تا یک مدت مشخصی برخی از خوراکی‌ها را نخورید. در این مدت یاد می‌گیرید بر هوس‌های‌تان غلبه کنید و وقتی در فروشگاه مواد غذایی یا یخچال دست‌تان را می‌چرخانید روی آن خوراکی ممنوعه توقف نکنید. مثلا اگر در یخچال کیک شکلاتی باشد بعد از اتمام دوره محدودیت‌تان مطمئنا اشتهای شما به این خوراکی کمتر شده و به جای 2-3 برش بزرگ با یک برش باریک هم به حس رضایت می‌رسید.
• آب بنوشید. برای رهایی از این هوس‌های بی‌حاصل باید به قدر کافی آب بنوشید بدن در بسیاری از مواقع حس تشنگی و گرسنگی را با هم اشتباه می‌گیرد. بنابراین اگر هوس کردید چیزی بخورید ابتدا 2 لیوان آب ولرم بنوشید تا ولع‌تان تقلیل یابد.
• دست‌ نگاه دارید و کمی فکر کنید. بسیاری از ما بدون این‌که بدانیم چرا کارهای روزمره زندگی‌مان را انجام می‌دهیم به آنها می‌پردازیم. اگر در مورد وسوسه‌های غذایی این بی‌توجهی را کنار بگذارید خیلی راحت می‌توانید متوجه شوید که کدام یک از 3 علت بالا هوس غذا را در جان شما انداخته‌اند؟ آن وقت تصمیم بگیرید آن غذا واقعا به درد بدن‌تان می‌خورد که اگر این‌طور بود نوش‌جان! در غیر این صورت 2 راه حل قبلی را پیاده کنید.

###