چند سالی است که باب مشاوره پیش از ازدواج در جامعه باز شده است اما هنوز هم خیلی از افراد نمی دانند که از مشاوره پیش از ازدواج چه انتظاراتی باید داشته باشند.

مشاوره پیش از ادواج نحوه ارتباط، نوع کشمکش ها، مسائل مالی، روابط جنسی، مسائل عاطفی، نحوه تعامل دو طرف با خانواده و دوستان و دید افراد نسبت به مذهب را می سنجد تا اگر تعارضی در این زمینه ها وجود دارد از قبل مشخص باشد. اما سوال اصلی اینجاست که وقتی برای مشاوره می رویم باید چه انتظاری داشته یا نداشته باشیم؟

1. زمان مناسب برای رفتن نزد مشاور زمانی است که از کسی به شکل رسمی خواستگاری کرده یا خواستگار همراه خوانواده اش و به صورت رسمی به منزل شما آمده و با خوانواده تان آشنا شده است. رفتن پیش مشاور برای بحث مشاوره ازدواج در دوران دوستی یا زمانی که صرفا دو نفر بدون اطلاع رسمی خانواده با هم آشنا هستند، اشتباه است. نمی توانید از مشاور ازدواج انتظار داشته باشید که پسری را وادار به خواستگاری از شما کند یا دختر را برای «بله» گفتن به یک پسر آماده کند.

2. از مشاور ازدواج انتظار نداشته باشید که آدمی درون گرا را تبدیل به فردی برون گرا کرده و یا بر عکس. به طور کلی در فرایند این مشاوره ها قرار است دو طرف از این نظر سنجیده شوند که چقدر از نظر فکری و روحی و جسمی و جنسی و... به هم نزدیک یا از هم دور هستند. بنابراین کار درمانی صورت نمی گیرد یا ویژگی های فرد عوض نمی شود. اگر خواستگاری دارید که دوست اش دارید اما معیارهای ازدواج با شما را ندارد، نزد مشاور نروید تا او را به شکلی که شما می خواهید تحویل تان دهد.

3. از مشاور ازدواج انتظار نداشته باشید که جواب از پیش آماده شما را تایید کند. اگر برای ازدواج تصمیم قطعی تان را گرفتید و بعد به مشاور مراجعه کردید، این آمادگی را هم داشته باشید که با پاسخی کاملاً متفاوت مواجه شوید و روان شناس و مشاور به این نتیجه برسد که شما دو نفر برای هم مناسب نیستید.

4. انتظار نداشته باشید که از مشاور ازدواج جواب قطعی بشنوید. مشاور ازدواج با هر دو طرف یک رابطه صحبت می کند، مصاحبه های تخصصی انجام شده و آزمون هایی هم گرفته می شود تا احتمال وجود تعارضات و اختلافات میان این دو نفر بررسی شود اما در نهایت تصمیم گیرنده شما هستید و مشاور مسیر را به شما نشان می دهد. در ضمن فراموش نکنید که در این مشاوره ها احتمالات بررسی می شود، پس اگر دوست یا خواهر و برادری دارید که خلاف نظر مشاورش ازدواج کرده و دچار مشکل نشده، از انجام این مشاوره نگذرید یا نظرات مشاورتان را بی اهمیت تلقی نکنید چون همه موارد استثنا نخواهد بود.

5. انتظار نداشته باشید که مشاور تنها با دیدن شما، مصاحبه و گرفتن آزمون بتواند احتمال موفقیت یا عدم موفقیت رابطه شما با کسی را که ندیده و با او صحبت نکرده و فقط او را از خلال صحبت های شما می شناسد، تعیین کند. بنابراین اگر مساله خواستگاری قطعی است، دو نفری و نه به تنهایی برای مشاوره مراجعه کنید.

6. از مشاور ازدواج انتظار نداشته باشید که به جای شما تصمیم بگیرد یا تصمیم شما را به اطلاع دیگری برساند به خصوص اگر پاسخ تان منفی باشد این شما هستید که باید تصمیم تان را با آقای خواستگار در میان بگذارید.