قهر و دعوا جزیی از زندگی است،اما قبل از این که دلخوری های کوچک، بزرگ شوند آنها را حل کنید. بخشیدن نامزد هم اصولی دارد که باید آن را رعایت کنید.

روزهایی هست که نامزدتان اشتباهاتی انجام داده و موجب دلخوری شما می شود. قبل از هرچیز باید دقت کنید که اشتباه ها و دلخوری های کوچک را نباید دست کم گرفت، به طور کلی بخشش عبارت است از رویارویی منطقی با ناراحتی ناشی از جراحت روحی و بهسازی احساسات و باورهای شخصی. فرایند بخشش شامل سه مرحله است که اگر این مراحل به درستی انجام نشوند، آسیب هایی با خود همراه خواهند داشت. این مراحل عبارتند از:

فراموش کردن گذشته

شاید یکی از دشوارترین مراحل بخشش، همین مرحله است. آیا تا به حال فکر کرده اید چرا عذرخواهی مشکل است؟ علت این که بعضی ها از عذرخواهی فرار می کنند، این است که می ترسند طرف مقابل شان عکس العملی نشان بدهد که موجب پشیمانی شان شود. گاه وقتی نامزدمان از ما عذرخواهی می کند، چنان قیافه حق به جانبی به خود می گیریم که موجب دل شکستگی و آزردگی او می شود.
این در حالی است که اگر خیلی مودبانه و از ته دل، او را ببخشید و کارهای ناپسندی مثل زیرلب حرف زدن، آه کشیدن یا کنایه زدن را کنار بگذارید؛ نه تنها به دلخوری ها، تلخی ها و واکنش ها پایان داده اید؛ بلکه هر دو شما تأثیر مثبت عذرخواهی را نیز لمس خواهید کرد.

تشخیص آنچه فعلا در حال روی دادن است

گاهی اوقات لازمه فراموش کردن آنچه در گذشته رخ داده، این است که در فرصتی مناسب به گفت و گو درباره رفتار و احساسات خود بپردازید. چرا که اگر زن یا مرد با دیدی منفی، اشتباه طرف مقابلش را بررسی و پیش داوری کند، زمینه بخشش را برای خود سخت تر می کند. بنابراین چنانچه قبل از همه این بدبینی ها و پیش فرض ها، در یک گفت و گوی دوستانه دونفره، مسأله مورد نظر را مطرح و دلایل آن را جویا شوید، نه تنها دچار سوء تفاهم نخواهید شد، بلکه احتمال بروز این گونه اشتباهات و دلخوری ها در آینده نیز کمتر خواهد بود.
علت ناراحتی تان را به طور کامل عنوان کنید تا اگر سوء تفاهمی ایجاد شده است، برطرف شود. اگر نامزدتان پی به اشتباهش برد، لازم نیست دیگر ادامه بدهید و موضوع را پشت سر هم تکرار کنید. وقتی اشتباهی عنوان شد و نامزدتان آن را پذیرفت، آن را پایان یافته بدانید و بار دیگر در مسأله ای دیگر و اشتباهی دیگر که ربطی به این موضوع ندارد، آن را پیش نکشید. علاوه بر این فرصت پاسخگویی به نامزدتان هم بدهید و مانند نصایح والدین به کودکان، بحث را یک طرفه جلو نبرید، چرا که شاید این شما هستید که اشتباه متوجه شده اید.

آینده نگری

اگر توانسته اید تا اینجا اشتباه نامزدتان را فراموش کنید و به درستی سوء تفاهم ها و دلخوری ها را با گفت و گو از بین ببرید، هنوز مرحله ای دیگر از کار مانده؛ و آن این است که مراقب رفتار و احساسات خود در آینده باشید. اگر نامزدتان را بخشیدید نباید طوری با او برخورد کنید که حس به رخ کشیدن اشتباه، سرکوفت یا شرمندگی در او زنده شود. علاوه بر این یکی از مشکلاتی که بیشتر بین همسران جوان مشاهده می شود، لجبازی است. زن یا شوهر ممکن است به ظاهر از خطای نامزدش گذشته باشد؛ اما چون معتقد است غرورش خدشه دار شده؛ منتظر است در فرصتی مناسب رفتار او را جبران کند.

نامزدتان چه کاری انجام داده که به سختی توانسته اید او را ببخشید؟