اختلاف سنی شما با همسر آینده تان چقدر اهمیت دارد؟ اگر خانم بزرگتر از آقا باشد چطور؟ اصلا در اختلاف سنی زیاد عروس و داماد حرف مشترک دارد که با هم بزنند؟

روانشناسان معتقدند فاصله سنی بین 4 تا 8 سال، فاصله ای ایده آل است و اگر دو طرف بیشتر از 12 سال با هم اختلاف سنی داشته باشند، احتمال بروز اختلافات و چالش ها میان شان بیشتر است. بر اساس این نگاه، قرار نیست همه ازدواج هایی که با وجود فاصله سنی کمتر یا بیشتر ایجاد می شوند، محکوم به شکست باشند اما آمارها نشان می دهد احتمال شکست در میان زوج هایی که در این محدوده امن قرار ندارند، بیشتر است.

حرف مشترک دارید؟

گفتیم که بزرگتر بودن مرد از زن احتمال موفقیت در زندگی را بیشتر می کند اما این اختلاف سنی نباید تا آنجا پیش رود که شکافی میان این دو ایجاد کند. روانشناسان معتقدند زن و شوهر نباید یک دوره تحولی کامل با هم فاصله داشته باشند. برای مثال زن نباید در آخر جوانی یا سالهای آخر نوجوانی باشد و مرد در سالهای آخر جوانی یا اوایل میانسالی بسر ببرد. در چنین شرایطی نگاه دو طرف به رابطه و انتظاراتشان از آن بسیار متفاوت خواهد بود و این تفاوت ها مایه اختلافات و تنش ها در زندگی مشترک خواهد شد. تفاوت دوره زندگی، حتی خاطرات و نیازهای آدمها را متفاوت کرده و زوجی که بیش از یک دهه با هم اختلاف سنی دارند را درگیر تنش می کند.

نکند پشیمان شوید؟

در سنین 18 تا 25 سالگی، تغییرات شخصیتی با سرعت رخ می دهد. در این دوره فرد از نوجوانی به جوانی وارد شده و نیازها و نگرش او دستخوش تحول گسترده ای می شود. درحالی که فردی که تازه از نوجوانی گذشته و پا به دنیای جوانانی گذاشته نیازها و اولویت های دیگری برای زندگی دارد، فردی که در پایان سال های جوانی و نزدیک به میانسالی بسر می برد، زندگی را به شکلی دیگر نگاه می کند. همین تفاوت در نگاه و حتی در نیازهای این دو نفر می تواند اختلافاتی را میان شان ایجاد کند. شاید با وجود علاقه ای که از آن حرف می زنید، دنیای متفاوت شما باعث شدت گرفتن اختلافات تان باشد و هیچکدام تان برای بیشتر شدن بحث ها و فاصله میان تان واقعا مقصر نباشید.

سن بالا، تنش کمتر دارد؟

شاید اگر در 30 سالگی این زندگی مشترک را آغاز می کردید، تنش های کمتری را تجربه می کردید یا در صورت زیاد بودن اختلاف نظرها، زودتر به فکر قطع رابطه می افتادید. شما در سنی که هیجانات تان در اوج است وارد این رابطه شده اید و به همین دلیل درحالی که خودتان از مشکلات تان آگاهید در برابر ندای منطق مقاومت می کنید و حاضر به ترک این رابطه نمی شوید. از یک سو منطقتان می گوید رابطه باید قطع شود اما از سوی دیگر عواطف، شما را به ادامه دادن وادار می کند. اما واقعیت این است که منطق رابطه زندگی را به پیش می برد و در گذشت سال ها، عواطف کمرنگ و کمرنگ تر می شوند. پس سعی کنید رابطه تان را روی ستون های ناپایدار هیجان ها و احساساتی که حالا از نظرتان مهار ناپذیرند نسازید و به دنبال دلایلی منطقی برای ماندن در این رابطه یا خارج شدن از آن باشید.

از نظر شما بهترین فاصله سنی چقدر است؟ اگر خانم بزرگتر از آقا باشد چقدر این ازدواج محکوم به شکست است؟