آزمایش های اجباری و غیراجباری ازدواج کدام ها هستند؟ میخواهید از زیر بار آزمایشهای غیراجباری ازدواج در بروید؟ این کار را نکنید. مطمئن وارد زندگی مشترک شوید.

همه زوج‌ها قبل از برگزاری مراسم عقد ناگزیر به آزمایشگاه می‌روند چون به لحاظ قانونی باید یکسری آزمایش ها را انجام دهند اما بسیاری از افراد به سراغ آزمایش‌های غیراجباری نمی‌روند. درست است که آزمایش‌های غیراجباری برای عقد لازم نیستند اما بهتر است انجام شوند تا از همین اول زندگی همه چیز درست باشد.

آزمایش های اصلی و اجباری

 آزمایش عدم اعتیاد: این آزمایش بهتر است از هر دو طرف یعنی هم عروس خانم و هم آقا داماد گرفته می شود. در این آزمایش به منظور شناسایی ترکیبات مواد مخدر از زوجین نمونه ادارار گرفته می شود. برای جلوگیری از تقلب در این آزمایش نمونه گیری با حضور ناظر (دوربین های مدار بسته) انجام می شود، پس بهتر است دست از پا خطا نکنید. انجام این آزمایش احتیاجی به ناشتا بودن ندارد و می توانید صبح روز آزمایش یک دست کله و پاچه بزنید. معمولاً جواب این آزمایش همان روز تحویل داده می شود. اگر نمونه عدم اعتیاد را نشان دهد همان روز جواب را خواهید گرفت و کارنامه را به دست راست شما خواهند داد ولی اگر داروهایی مصرف کرده باشید که روی جواب آزمایش تاثیر بگذارد (مثل داروهای کدئین دار) باید آزمایش تاییدی انجام شود که زمان و هزینه بیشتری خواهد داشت.

آزمایش تالاسمی: تالاسمی یک مشکل ژنتیکی است که شیوع زیادی دارد و برای جلوگیری از به دنیا آمدن بچه های بیمار آزمایش آن اجباری شده است. صفت ارثی یک ویژگی است که والدین به فرزندان خود منتقل می‌کنند. تالاسمی صفتی است که بیماری را منتقل می‌کند. در این بیماری مغز استخوان قادر به ساختن مقادیر کافی از هموگلوبین طبیعی در گلبول‌های قرمز نیست. میزان کاهش هموگلوبین طبیعی در انواع مختلف تالاسمی‌ها متفاوت است. پس در افرادی‌ که این صفت ارثی را دارند، تالاسمی به یک شکل بروز نمی‌کند. تالاسمی در ایران شایع‌ترین بیماری ژنتیکی است و از انواع تالاسمی‌ها، نوع بتا شیوع بیشتری دارد. در طرح غربالگری تالاسمی، هدف، شناسایی زوج ناقل صفت تالاسمی است که تصمیم دارند با یکدیگر ازدواج کنند. لذا اگر یکی از طرفین صفت تالاسمی را نداشته باشد مشکلی برای آینده زندگی مشترکشان پیش نخواهد آمد و می توانند با خیال راحت ازدواج کنند. برای همین اول از آقا داماد نمونه خون گرفته می شود و اگر مشکلی وجود نداشت احتیاجی به گرفتن نمونه از عروس خانم نیست. نتیجه این آزمایش حدوداً یک هفته بعد از نمونه گیری حاضر می شود.

آزمایش بیماری سیفلیس: سیفلیس یک بیماری مقاربتی عفونی است که عامل آن یک نوع باکتری است.این باکتری به طور طبیعی فقط انسان را آلوده می‌کند و از آن‌جایی که بسیار حساس و ظریف است برای ایجاد بیماری در بیشتر موارد تماس مستقیم با منبع آلودگی لازم است. این آزمایش فقط از آقایان گرفته می شود. 

آزمایش های غیراجباری

این آزمایش ها اجباری نیستند ولی بهتر است برای اطمینان بیشتر انجام شوند. مطمئن باشید ضرر نمی کنید فقط کمی از محتویات جیب آقا داماد کم خواهد شد.

1- آزمایش هپاتیت و ایدز: این دو بیماری جزو بیماری هایی هستند که از طریق تماس جنسی منتقل می شوند. بهتر است برای سلامت عروس و داماد گرامی قبل از ازدواج این آزمایش ها انجام شوند.

2- آزمایش و مشاوره ژنتیک: اگر از بچگی عقد شما و یکی از اعضا فامیل تان را در آسمان ها بسته اند و قرار است با هم ازدواج کنید حتما سری به آزمایشگاهای ژنتیک بزنید.
این آزمایش بیشتر برای افرادی که نسبت فامیلی نزدیک دارند توصیه می شود. برای حاضر شدن جواب آن نیز حدوداً دو هفته باید منتظر بمانید.

فکر میکنید نباید آزمایشهای غیراجباری را در ازدواجتان انجام دهید؟ چرا؟