بیماری های ناشی از کمبود یا افزایش تیروئید در بدن ، حس ناخوشایند و بعضا ترسناکی برای بعضی از افراد دارد . با رعایت رژیم های غذایی میتوانید کمبود و یا افزایش آن را کنترل کنید . فقط کافیست که کاملا بدانید چه چیزهایی میخورید .

تحریریه نوعروس/مستانه تابش با 9 غذایی که دشمن کم‌کاری تیروئیدند از نزدیک آشنا شوید و یاد بگیرید که چطور باید آنها را در برنامه غذایی تان بگنجانید تا کم ترین عوارض نصیب تان شود.

سویا: هورمون استروژن موجود در سویا با توانایی بدن برای استفاده از هورمون‌های تیروئیدی تداخل پیدا می‌کند. سویا مملو از فیتواستروژن‌ یا استروژن گیاهی است که به نظر می‌رسد مقادیر بالای آن باعث تشدید کم‌کاری تیروئید می‌شود. البته متخصصان تغذیه توصیه نمی‌کند که مبتلایان به کم‌کاری تیروئید مصرف سویا را قطع کنند، بلکه باید از زیاده‌روی در مصرف این گیاه و ترکیبات آن خودداری کنند.

انواع کلم: انواع کلم از بروکلی و بروسل گرفته تا گل کلم و کلم قرمز با ساخت هورمون‌های تیروئیدی در بدن تداخل پیدا می کنند و از توانایی غده تیروئید برای جذب ید می‌کاهند. البته استفاده از این سبزیجات به صورت پخته می‌تواند از اثرات سوء آنها روی غده تیروئید بکاهد. در ضمن یادتان باشد که این اثر زمانی بروز می‌کند که در طول روز بیش از 150 گرم کلم بخورید.

گلوتن: گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود و اجازه نمی‌‌دهد داروهای ضدکم‌کاری تیروئید حداکثر اثر خود را در بدن داشته باشند. البته لازم نیست برای درمان اختلال تیروئیدی خود مصرف گندم و جو و... را که سرشار از فیبر هستند به طور کامل قطع کنید، بلکه فاصله انداختن بین مصرف داروها با غذا خوردن، ضروی است.

      

غذاهای چرب و سرخ‌کرده: چربی موجود در مواد غذایی و انواع سرخ‌کردنی‌ها توانایی بدن برای جذب داروهای ضد کم‌کاری تیروئید را به طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش می‌دهند. بنابراین اگر دچار این اختلال هستید دور کره، مایونز، سرخ‌کردنی‌ها و گوشت‌های پرچرب را خط قرمز بکشید.

شکر: کم‌کاری تیروئید متابولیسم پایه بدن را کند می‌کند. بنابراین اگر حواستان نباشد، این بیماری به سرعت شما را چاق می‌کند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که اگر دچار این بیماری هستید تا حد ممکن از مصرف شکر یا خوراکی‌های مملو از شکر خودداری کنید چون این خوراکی‌ها فقط کالری دارند و فاقد هرگونه ماده مغذی بوده و چاق‌کننده‌اند.

فیبر بیش از حد: مصرف مقادیر کافی فیبر در برنامه غذایی مبتلایان به کم کاری تیروئید ضروری است، اما مقدار زیاد آن با درمان کم‌کاری تیروئید تداخل دارد. متخصصان تغذیه به این بیماران توصیه مبی‌کنند که در طول روز بیش از 20 تا 35 گرم فیبر دریافت نکنند. غنی‌ترین منابع فیبر شامل غلات سبوس‌دار، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات هستند و افرادی که رژیم پرفیبر دارند باید در خصوص دوز داروهای کم‌کاری تیروئید با پزشک معالج‌شان مشورت کنند.

قهوه: کافئین موجود در قهوه داروهای ضد کا‌کاری تیروئید را مهار می‌کند بنابراین هیچ‌وقت داروهای‌تان را با قهوه نخورید. در ضمن پس از خوردن قرص نیم‌ساعت صبر کرده و بعد سراغ فنجان قهوه یا چای‌ خود بروید.