لباس عروس تان را به دست هر کسی نسپارید و با وسواس انتخاب کنید، تنها شبی است که لباس عروس به تن می کنید و این یک شب آنقدر اهمیت دارد که شما برایش وقت بگذارید و با دقت مزون و یا خیاط لباس عروس تان را پیدا کنید.

در هر شهری که زندگی کنید از خیابان اصلی محل‌تان گرفته تا راسته لباس عروس فروشی‌ها تعداد زیادی مزون و خیاطی لباس عروس وجود دارند که همه آنها هم ادعا می‌کنند در کارشان بهترین هستند؛ حالا تکلیف شما که می‌خواهید لباس مهم‌ترین شب زندگی‌تان را به آنها بسپارید چیست باید به کدام یک از آنها اعتماد کنید؟ اگر این سردرگمی قدرت انتخاب را از شما گرفته بهتر است راهنمای ما برای انتخاب مزون عروسی را بخوانید تا یک انتخاب عالی داشته باشید.

آگهی‌نامه‌های مزون ها را ببینید

بهتر است در اینترنت و آگهی‌نامه‌ها مزون‌های مختلف را پیدا کنید و با چند دقیقه تماس تلفنی چند تا از بهترین‌ها و مناسب‌ترین‌های آنها را برای مراجعه در نظر بگیرید.

از دیگران برای انتخاب مزون لباس عروس راهنمایی بگیرید

اگر پیراهنی را به تن یکی از فامیل و آشنایان‌ دیده‌اید و به نظرتان خوش دوخت، تمیز و قالب اندام است از صاحب آن بپرسید که پیراهن را کجا دوخته است و خودتان سری به آن مزون بزنید.

نزد خیاط های تجربی نروید

اگرچه در میان خیاط های تجربی افراد هنرمند، ماهر و باتجربه هم وجوددارند که در معروف‌ترین مزون‌ها هم مشابه کار آنها را پیدا نمی‌کنید اما ‌ بسیاری از افرادی که دیپلم خیاطی را از سازمان فنی حرفه‌ای دریافت کرده‌اند و در خانه‌شان کسب و کار کوچکی را راه انداخته‌اند قادر نیستند آن لباس عروس‌های شیک و خوش‌دوختی را که در ژورنال‌ها می‌بینید برای‌تان حاضر کنند؛ دستمزد چنین خیاط هایی چندان بالا نیست اما بهتر است لباس‌های مجلس‌های خودمانی‌ترتان را به آنها بسپارید زیرا برای دوخت پیراهنی شکیل و مهم مثل لباس عروسی تجربه و مهارت کافی را در اختیار ندارند و ممکن است پارچه گرانی را که به آنها سپرده‌اید خراب کنند و در نهایت راهی جز پوشیدن آن لباس و حسرت خوردن نداشته باشید.

گول ظاهر مزون را نخورید

بسیاری از خیاط هایی که چندان در کارشان مهارتی ندارند و تشنه ثروتمند شدن هستند نهایت تلاش خود را می‌کنند تا در راسته‌های لباس عروس فروشی ها مثلا بلوار میرداماد یا خیابان جمهوری مزونی را افتتاح کنند. این افراد برای جلب مشتری حتی لباس‌هایی که خودشان ندوخته‌اند را در مزون نمایش می‌دهند و مشتری به راحتی گول چرب زبانی خیاط و دکور شیک مزون را می‌خورد و دوخت لباس عروس را به آن مزون می‌سپارد. موقع تحویل لباس هم متوجه اشکالات غیرقابل تصحیحی می‌شود که دیگر هیچ زمانی هم برای اصلاح‌شان نیست. .عروس خانم یا مجبور است همان لباس را بپوشد یا سراسیمه و باعجله یک لباس آماده تهیه کند.

نمونه کارهای مزون ها را ببینید

یک مجموعه کامل از انواع لباس‌های عروسی از انواع مدل‌ها، پارچه‌ها و مدهای سال‌های دور تا به امروز می‌تواند نشانه قدمت کار صاحب مزون و همچنین تجربه، مهارت و شناخته شدن کار او باشد. چنین مزون‌هایی معمولا پررفت و آمدند، افراد زیادی در مزون مشغول به کار هستند که می‌توانید کیفیت کار آنها را همان‌جا مشاهده کنید. حتی می‌توانید از صاحب مزون خواهش کنید اجازه دهد چند ساعت آنجا بنشینید و نمونه کارهایی که سایر مشتری‌ها سفارش داده‌اند و برای پرو تن می‌کنند را ببینید. صاحب مزون اگر به کارش اعتماد داشته باشد درخواست شما را رد نمی‌کند.

ابتدا پیراهنی ارزان را سفارش دهید

در دوران نامزدی مهمانی زیاد دعوت می‌شوید و به لباس‌های متعددی احتیاج دارید می‌توانید دوخت یکی از این پیراهن‌ها را به مزون مورد نظرتان سفارش دهید. بهتراست یقه ، کمر یا ریزه‌کاری‌های مهم لباس با مدل لباس عروس‌ دلخواه‌تان مشابه باشد تا متوجه شوید که آیا خیاط می‌تواند آن را بر روی پارچه پیاده کند؟

با خیاط و مدیر مزون صحبت کنید

شما باید هم با خیاط مزون هم مدیریت مزون صحبت کنید. دربسیاری از موارد دیده شده مدیر مزون یک سرمایه‌دار چرب زبان است که تنها در بستن قرار داد با مشتریان استاد است اما خیاطان مزون افرادی بی‌تجربه هستند که کارشان هم چندان کیفیتی ندارد. ضمن صحبت با مدیر مزون دقت کنید که تا چه حد جنس پارچه‌ها را می‌شناسد و به مدل‌ها آشناست اگر خودتان به این موارد آشنا نیستید شخصی را با خودتان ببرید که اطلاعات پایه‌ای خیاطی را داشته باشد زیرا ممکن است مدیر مزون تنها چند تا اسم بی‌ربط را برای‌تان ردیف کند و شما هم که از هیچ چیز اطلاع ندارید فکر کنید که طرف‌تان در امر لباس عروس کارکشته است. همچنین دقت کنید که مدیر مزون ارتباط خوبی با شما برقرار می‌کندیا نه؟ ارتباط خوب تنها شامل خوشآمد گویی و پذیرایی لوکس نمی‌شود. ببینید اصلا حرف شما و خواسته‌های‌تان از لباس عروس را می‌فهمد؟ بسیاری از خیاط ها اصلا با مد روز و مدلی که شما در نظر دارید آشنا نیستند و هرچه‌قدر هم خودتان را به آب و آتش بزنید حرف خودشان را می‌زنند.
بعد از این‌ که با مدیر مزون حرف زدید با خیاط‌ هایی که برای او کار می‌کنند رو در رو صحبت کنید و نمونه کار آنها را ببینید. دقت کنید که خیاط در کارش منظم است؟ دستش تند است؟ اگر می‌خواهد روی لباس کاری انجام دهد جلوی شما هول و سراسیمه نمی‌شود؟ کارهای او خوش دوخت و تمیز است؟ لباس‌ها را از داخل نگاه کنید ببینید در داخل لباس هم به تمییزی توجه شده و کوک‌ها و دوخت ظاهری آشفته ندارند؟ سپس حتما به خیاط یا کسی که لباس را سنگ‌دوزی می‌کند بگویید که از چه اشکالاتی در دوخت لباس بدتان می‌آید و تاکید دارید که لباس شما دچار چنین مشکلاتی نشود.

برای عقد قرارداد آماده شوید

بعد از این‌که مزونی را برای دوخت لباس عروسی‌تان پسندیدید باید حتما موارد مهمی را درباره نحوه کار مزون جویا شوید، اول در مورد آنها توافق کنید و بعد قرار داد ببندید. مهم‌ترین مواردی که باید به آنها توجه کنید عبارتند از:
آیا خود شما لباس مرا می‌دوزید یا سایر خیاط های مزون؟
برای دوخت مدل انتخابی‌ام به چه نوع پارچه‌ای نیاز دارم؟
انواع ارزان‌تری برای آن موجودند؟
دوخت لباس در چند هفته تمام می‌شود؟
تا آماده شدن کامل لباس چند بار باید برای پرو آن بیایم؟
آیا در جلسات پرو نامزدم هم می‌تواند حضور داشته باشد؟
دستمزدتان شامل چه مواردی می‌شود؟
آیا هزینه سنگ‌دوزی، تور، شنل و کت لباس جدا دریافت می‌شود؟
آیا برای اندازه کردن های لباس در هفته قبل از عروسی باید هزینه بپردازم؟
اگر سایر اعضای خانواده هم در این مزون لباس بدوزند برای ما تخفیفی قائل می‌شوید؟
نحوه پرداخت دستمزد چطور است؟
نقد یا اقساط؟
اگر لباس را بعد از عروسی به خود شما بسپارم چقدر از هزینه‌ام کسر می‌شود؟
شما قرار داد می‌بندید؟
خسارت خراب کردن پارچه را در قرارداد قید می‌کنید؟