هانی مون از دوران قاجار در ایران مرسوم شد

 اینکه عروس و داماد فردای روز عروسی بی‌خیال عالم و آدم دست همدیگر را بگیرند و بروند یک گوشه دنج و خلوت برای خودشان و مدتی را دور از خانواده و هیاهویی که برای ماجرای عروسیشان داشتند سر کنند در ایران و برای ما ایرانی‌ها مساله چندان ریشه داری نیست.

ماه عسل از دوره قاجار وارد فرهنگ ایرانی ها شد. از‌‌ همان دوران بود که کم کم هانی مون میان درباری‌های قجر راه افتاد و بعد از ده بیست سال بین مردم طبقه بالا رایج شد. بعد هم میان مردم مرسوم شد و امروز هم که دیگر شده یکی از اصلیترین جزییات مراسم ازدواج آن قدر که همپای بله برون و پاتختی و... اهمیت پیدا کرده است. البته هنوز ایرانی‌ها با خارجی‌ها در برگزاری مراسم ماه عسلشان یک فرقی دارند و آن اینکه مثل فیلم‌های هالیوودی‌‌ همان ساعت آخر مراسم عروسیشان راهی سفر ماه عسل نمی‌شوند چرا که فردای روز عروسی مراسم پاتختی دارند.

خیلی از زوج‌های ایرانی یکی دو روز بعد از برگزاری مراسم عروسی برای ماه عسل آماده می‌شوند. بیشتر اوقات عروس و داماد خودشان برای ماه عسلشان نقشه می‌کشند. نزدیک‌ترین تعطیلی یا مناسبت بعد از عروسی می‌تواند برای زوج‌های جوان فرصت خوبی برای برنامه ریزی سفر ماه عسل باشد. در هر حال بهتر است عروس و داماد با همه مشغله‌هایشان رفتن به ماه عسل را بیشتر از یک ماه عقب نیندازند. اگر هم که خیال سفر ندارند، دیگر حرفی باقی نمی‌ماند.

###