یکی از بیماری های شایع زنان که ممکن است با انواع عفونت ها اشتباه گرفته شود و ناخواسته در دسته بیماری هایی قرار بگیرد که به صورت خودسرانه درمان میشوند، عفونت های واژینال است . این نشانه ها را بخوانید و این بیماری را جدی بگیرید

تحریریه نوعروس / مستانه تابش: تریکوموناسیس نوعی عفونت واژن محسوب می شود که شایع ترین بیماری مقاربتی غیر ویروسی است و هر روز هم به تعداد مبتلایانش افزوده می شود. اما چطور می شود یک عفونت واژینال این قدر شایع باشد و شما اسمش را نشنیده باشید؟ دو علت برای این مساله وجود دارد. اولین علت این است که خیلی از افرادی که موقع رابطه زناشویی به این عفونت مبتلا می شوند علامت خاصی ندارند و دومین علت هم این است که علائم ناشی از تریکوموناسیس به راحتی ممکن است با سایر بیماری های واژینال اشتباه گرفته شود.

تریکوموناسیس چه علایمی دارد؟
علایم ناشی از تریکوموناسیس خیلی دردناک نیست اما آزار و اذیت زیادی ایجاد می کند و معمولاً با سوزش و خارش در ناحیه واژن همراه است. علاوه بر این ابتلا به این عفونت باعث می شود میزان ترشحات واژن خانم ها به شکل غیرمنتظره‌ای افزایش پیدا کند. خیلی شبیه عفونت های قارچی واژن به نظر می رسد مگر نه؟ به همین خاطر هم هست که خیلی از خانم های مبتلا به تریکوموناسیس به جای مراجعه به پزشک برای تشخیص علت دقیق سوزش و خارش واژن شان مستقیم به داروخانه مراجعه کرده و داروهای ضد قارچ می خرند و نه تنها از شر این علایم خلاص نمی شوند بلکه هر روز واژن شان بیشتر از روز قبل ترشح و خارش خواهد داشت. درواقع وقتی این داروها باعث رفع علایم واژن نشود، مراجعه حضوری به متخصص زنان لازم است تا فرد از نظر عفونت های باکتریایی مانند ترکوموناس یا سایر بیماری های مقاربتی مانند سوزاک، کلامیدیا و... لازم است.

چرا از شر خارش واژن خلاص نمی شوم؟

تریکوموناسیس درمان پذیر است؟
عفونت تریکوموناسیس به صورت خود به خود رفع نمی شود و شدت علایم به مرور بیشتر می شود بنابراین اگر دچار این علایم هستید، هرگز منتظر نباشید که بیماری تان به مرور و با گذشت زمان رفع شده و عفونت از بدن تان خارج بشود. واقعیت این است که اگر ترکوموناسیس درمان نشود، احتمال ابتلا به ایدز افزایش می کند. علاوه بر این ابتلا به عفونت تریکوموناسیس در خانم های باردار، خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را بالا می ‌برد. اما خوشبختانه این بیماری از طریق آنتی بیوتیک کاملاً قابل درمان ست. برای درمان این عفونت معمولاً یک دوز دارویی کفایت می کند اما همزمان همسرتان هم باید تحت درمان باشد تا از ابتلای مجدد به بیماری جلوگیری شود. در ضمن تا پایان دوره درمان هر دو نفر، نباید تماس جنسی داشته باشید در غیر این صورت عفونت ممکن است دوباره عود کرده و راه ورود به بدن شما را پیدا کند.

اگر می خواهید از ابتلا به تریکوموناسیس پیشگیری کنید، مهم ترین اقدام استفاده از کاندوم در هنگام داشتن رابطه جنسی است. در ضمن بهتر است اگر هر کدام تان دچار علامت های غیر طبیعی شدید، رابطه جنسی را به تاخیر بیندازید تا علایم تان توسط پزشک متخصص بررسی شود.