اگر در آستانه ازدواج هستید و دلتان می خواهد زندگی مشترک موفقی داشته باشید کمتر به فیس بوک سر بزنید. شبکه های اجتماعی می تواند زندگی مشترکتان را تهدید کند

با ورود به زندگی مشترک برای استفاده متعادل از فیس بوک برنامه ریزی کنید و از صبح تا شب در صفحات مختلف چرخ نزنید. با برخی از مهمترین مشکلات فیس بوک آشنا شوید و البته همسرتان را نسبت به این خطرات آگاه کنید.

فیسبوک افسرده تان می کند

یکی از شایع ترین مشکلات روانی که در مورد کاربران فیس بوک مطرح می شود، ابتلا به افسردگی است. بعضی وقت ها تماشای تصاویر زیبایی از دوستان تان سبب می شود که نسبت به خودتان احساس بدی داشته باشید و فکر کنید زندگی تان چقدر یکنواخت و کسل کننده شده است دلیلش این است که بطور طبیعی خودتان را با دوستان، همکلاسی های قدیمی و هم دانشگاهی ها مقایسه می کنید و خیال می کنید که نسبت به آنها کمبود های بی شماری در زندگی تان وجود دارد. در نتیجه احساسات افسرده کننده به سراغتان می آید. البته بیشتر افراد تصاویری از روزهای خوش زندگی شان را در فیس بوک قرار می دهند تا این پیغام را به دیگران منتقل کنند که اوضاع شان از هر لحاظ خیلی خوب است. آنها هم بطور حتم در زندگی شان مشکلاتی دارند که شما آنها را نمی بینید و در جریان سایر مسائل نیستید. در نتیجه افسوس می خورد و این حسرت ها وقتی مدام در زندگی شما تکرار می شوند، نسبت به زندگی خودتان ناامیدی و بی تفاوتی را تجربه می کنید.

استرس می گیرید

شاید نوشتن جمله "تولدت مبارک" بر روی صفحه دوستتان چندان هم استراس زا نباشد اما تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد که کابران فیس بوک تشویش و نگرانی بیشتری دارند. نتایج تحقیقاتی بر روی 200 کاربر فیس بوک نشان داد بیشتر آنها هنگام استفاده از این شبکه اجتماعی نوعی از استرس را تجربه اکرده اند. 12 در صدر از این افراد اعلام کردند که این سایت آنها را دچار تشویش م یکند. کسانی که تعداددوستان بیشتری در فیس بوک داشتند، استرس هایشان هم بیشتر می شد. این استرس بعد از نوشتن پست های تازه ایجاد می شد و کاربران نگران بودند که سایرین درباره نوشته هایشان چه نظری دارند و چند نفر این مطالب یا تصاویر ارسالی را می پسندند.

مراقب باشید معتاد نشوید

یکی دیگر از مشکلاتی که فیس بوک برای مردم سراسر جهان به همراه آورده، اعتیاد به اینترنت است. مطالعات انجام شده توسط پژوهشگران دانشگاه شیکاگو بعد از تجزیه و تحلیل بیش از 250 کاربر فیس بوک نشان می دهد که غیر فعال کردن پروفایل فیس بوک برای این افراد بسیار سخت تر از ترک سیگار است. فیس بوک برخی از کاربران را به قدری به خودش وابسته و معتاد می کند که چند ساعت دوری از اینترنت آنها را دچار نگرانی و اضطراب می کند و دلشان می خواهد زودتر خودشان به صفحات فیس بوک برسانند و از اخبار و رویدادهای تازه عقب نمانند یا موضوع تازه ای را از دست ندهند.

به فکر  سلامت جسم تان باشید

وقتی با فیس بوک کار می کنید و دچار استرس می شوید، هورمون کورتیزول در بدن شما ترشح می شود. این هورمون سیستم ایمنی را ضعیف کرده و عملکرد هورمون رشد را تحت تاثیر قرار می دهد. بدین ترتیب افرادی که در معرض استرس مزمن قرار دارند شاید در ظاهر حالشان خوب باشد اما ممکن است وضعیت شرایط جسمانی شان اختلال گوارشی، کاهش رشد سلول ها، مو و استخوان، اضطراب و آسیب پذیری در برابر عفونت ها را به همراه دارد. سایر اثرات جانبی بالقوه عبارتند از ترس، حالت های تهاجمی و اختلال بینایی را سبب می شود. علاوه بر این ساعت ها نشتن پشت میز کامپیوتر می تواند آسیب هایی به مهره های گردن و کمر وارد کند و مدت ها وقت گذرانی در فیس بوک می تواند بروز بیماری هایی از قبیل آتروز در ارتباط باشد.

فیس بوک وسواسی تان می کند

بررسی هایی که توسط پژوهشگران دانشگاه مریلند بر روی 600 کاربر فیس بوک در رده های سنی 16 تا 40 ساله انجام شده نشان می دهد نصف بیشتر کاربران بعد از مقایسه خودشان با عکس های دیگران به این نتیجه رسیده اند که اندام یا وزن متناسبی ندارند و نسبت به این قضیه حساس شده اند. البته این حساسیت فقط در مورد خانم ها مصداق نداشته است، بلکه 40 درصد از مردها هم به این نتیجه رسیده اند که اندام متناسبی ندارند. 44 درصد از کاربران هم در دلشان آرزو کرده اند که ای کاش قد و هیکلی شبیه دوستان شان داشتند. بعضی از این عکس ها کاملا واقعی نیستند، با فتوشاپ دستکاری شده اند یا عکاس به قدری هنرمند بوده که نقص های چهره و بدن افراد را نشان نمی دهد. بدین ترتیب گاهی اوقات کاربران در یک اقدام هیجانی به این نتیجه می رسند که باید بلافاصله برای تناسب اندام شان دست بکار شوند و با دنبال کردن روش های سریع و رژیم های غیر اصولی ناشی از این هیجانات، دچار اختلالات غذایی می شوند.

اگر بخواهید همسرتان سر از گوشی موبایلش بردارد و از شبکه های اجتماعی دور شود و وقتش را با شما بگذراند، چه کار می کنید؟