سلولیت بیماری پوستی ای ست که پشت ران ها ،شکم و باسن را درگیر میکند و مواد قندی و پر چرب میتواند این بیماری را تشدید کند ،با ما همراه شوید تا با این بیماری که به پرتقالی شدن پوست معروف است بیشتر آشنا شوید

 تحریریه نوعروس / مستانه تابش:کدام عروسی است که از داشتن یک پوست سالم و سفت و بدون سلولیت بدش بیاید یا دنبال راهی برای خلاصی از شر این سلولیت های اعصاب خوردکن که ظاهر پوستش را خراب کرده اند، نباشد. در ادامه می توانید همه نکاتی را که برای تشخیص و درمان سلولیت لازم است بدانید.

سلولیت درمان تغذیه ای ندارد

سلولیت باعث می‌شود پوست بدن ناصاف شود و در عین حال سفت شده و منظره‌ای شبیه پوست پرتقال پیدا کند. این مشکل به‌خصوص بین خانم‌ها شایع است. درواقع خیلی از خانم‌ها در 35 تا 40 سالگی‌شان با این منظره پرتقالی روی پوست‌شان روبه‌رو می‌شوند و شکایت زیادی از آن دارند. سلولیت یا همان تجمع ناهمگون چربی در زیر پوست باعث می‌شود که چربی میان بافت‌های فیبروز همبند قرار می‌گیرد و سبب سفتی این بافت‌ها می شود. به همین علت سلولیت با درمان‌های دارویی، ورزشی و تغذیه بهبود پیدا نمی‌کند.

رژیم پرچرب و افزایش میزان سلولیت

سلولیت تجمع چربی اضافه در زیر پوست است و باسن‌، ران‌ها و شکم مستعد ابتلا به سلولیت هستند. سلولیت معمولا ربطی به تغذیه ندارد و با خوردن مواد غذایی خاص نمی‌توان جلوی ایجاد سلولیت را گرفت یا بخش‌هایی از پوست را که دچار ظاهر پوست پرتقالی شده، درمان کرد. درواقع خیلی هم نمی‌شود روی این خوردنی‌هایی به‌اصطلاح معجزه‌آسایی که برای درمان سلولیت توصیه می‌شود، حساب باز کرد. البته عکس این قضیه در ایجاد سلولیت صدق می‌کند؛ یعنی کسانی که رژیم غذایی پرچرب و پرقندی دارند و خیلی ار شیرینی‌جات استفاده می ‌کنند، بیشتر باید منتظر ایجاد سلولیت در پوستشان باشند.از سوی دیگر این نکته را هم باید مدنظر داشته باشیم که کاهش وزن فقط تا حدی می‌تواند باعث کاهش چربی شود و ظاهر پوست را بهبود بخشد، اما این روش درمان قطعی سلولیت نیست.


سلولیت ربطی به چاقی و لاغری ندارد

سلولیت فقط گریبان افراد چاق یا دارای اضافه وزن را نمی‌گیرد و حتی در افرادی که دارای وزن طبیعی هستند و شاخص توده بدنی‌شان نرمال است هم دیده می‌شود. البته ما سلولیت را در افراد چاق بیشتر از افراد لاغر یا دارای وزن نرمال می‌بینیم و همچنین اضافه شدن وزن بدن به‌مرور باعث می‌شود که نمای ظاهری نواحی از پوست که دچار سلولیت شده، بدتر شود.


سلولیت هم ژنتیکی است

سلولیت بیشتر از اینکه یک مشکل اکتسابی پوستی باشد، یک وضعیت ژنتیکی است و در میان اعضای خانواده به‌صورت ارثی دیده می‌شود. البته مصرف داروهای هورمونی که به هر دلیل برای فرد تجویز شده یا کشیدن سیگار هم می‌تواند جزو عواملی باشد که ریسک افراد به‌ویژه خانم‌ها را برای دچار شدن به سلولیت بالا‌تر می‌برد.

   

سلولیت دارو هم دارد؟

شاید خیلی‌ها با خودشان فکر کنند که با ورزش کردن می‌شود سلولیت را از بین برد؛ اما متاسفانه باید ناامیدشان کنیم؛ چون اگرچه ورزش برای داشتن سبک زندگی سالم و تندرستی عمومی و هچنین حفظ وزن نرمال یا پیشگیری از چاقی و اضافه وزن لازم است، ولی تاثیر چندانی بر سلولیت و پرتقالی شدن ظاهر پوست ندارد. سلولیت حتی به تغذیه و دارودرمانی هم معمولا جواب نمی‌دهد و ما معمولا برای درمان این مشکل شایع پوستی روش‌های موضعی غیرتهاجمی و در موارد شدیدتر روش‌های موضعی تهاجمی و حتی جراحی‌های باز را توصیه می‌کنیم.

درمان صد در صدی برای سلولیت وجود ندارد و روش‌های تهاجمی و غیر تهاجمی که در این زمینه پیشنهاد می‌شود، از دارودرمانی گرفته یا لیزرتراپی و... تا حدی می‌توانند ظاهر پوست را بهبود بدهند و بعد از این درمان‌ها همچنان احتمال عود مجدد سلولیت وجود دارد و شاید حتی بعد از لیپولیز باز هم ظاهر پرتقالی پوست برگردد.

تاثیر ماساژ بر سلولیت

خیلی‌ها به‌خصوص خانم‌هایی که دچار سلولیت شده‌اند در مورد تاثیر ماساژ بر درمان این مشکل شایع زیبایی می‌پرسند، اما باید بدانید که ماساژ گرفتن تاثیر چندانی در رفع یا درمان سلولیت ندارد. همچنین اگر می‌خواهید برای از بین بردن سلولیت و خلاص شدن از شر ظاهر پوست پرتقالی که روی باسن، ران‌ها و شکم‌تان دیده می‌شود از کرم‌ها و ژل‌های موضعی ضدسلولیت استفاده کنید، بهتر است دست نگه دارید؛ چون این کرم‌ها با وجود داشتن ترکیباتی همچون رتینوئید، گزانتین و... نمی‌توانند با سلولیت مبارزه کرده و آن را شکست بدهند و حتی فردی که از این کرم‌ها استفاده می‌کند، ممکن است دچار آلرژی پوستی شود.

تاثیر ساکشن بر سلولیت
لیپوساکشن، لیزر لیپولیز یا لیپوماتیک سه روشی است که معمولا برای درمان سلولیت جواب می‌دهند، اما اگر شدت بیماری زیاد و سلولیت خیلی وسیع باشد، برای رفع آن باید از عمل جراحی باز استفاده کرد. اگرچه در مراحل اولیه لیپوساکشن، لیزر لیپولیز یا لیپوماتیک روش‌های خوبی برای بهتر شدن ظاهر پوست هستند. از سوی دیگر این روزها روش‌ها و دستگاه‌هایی تحت عنوان دستگاه‌های لاغری باب شده‌اند و در موردشان خیلی تبلیغ می‌شود، اما این دستگاه‌ها هم روی سلولیت اثر چندانی نمی‌گذارد و احتمال برگشت سلولیت بعد از استفاده از این دستگاه‌ها خیلی زیاد است، بنابراین ما معمولا استفاده از آنها را برای درمان سلولیت توصیه نمی‌کنیم.