از کجا بفهمید که همسرتان به شما دروغ می گوید؟ آیا می شود دروغ گویی را از روی ظاهر و زبان بدن طرف مقابل شناسایی کرد؟ دروغ گوها چه عادت هایی دارند؟

شوهر دروغگو دوست ندارد مورد سوال و جواب قرار بگیرد
اگر همسرتان مدام از پاسخ دادن به سوال های شما طفره می رود یا با جواب های کوتاه سعی می کند که سر و ته قضیه را هم بیاورید شاید بد نباشد که به صحبت حرف هایش کمی شک کنید. به خصوص اگر از اینکه از او سوال می کنید عصبانی شده و واکنش بدی نشان می دهد.

شوهر دروغ گو مدام توجیح می کند
اگر وقتی سوالی از همسرتان می پرسید او شروع به آسمان ریسمان بافتن می کند و توضیحات اضافه ای می دهد که نه به شما مربوط است و نه به سوالی که پرسیده اید احتمالا می خواهد موضوعی را از شما مخفی نگه دارد و با این جور توجیه کردن می خواهد حواس شما را از موضوع اصلی پرت کند. به خصوص اگر توضیحاتی که همسرتان می دهد ربط منطقی به هم ندارند باید از خودتان بپرسید که نکند دارد دروغ می گوید چون فرد دروغ گو معمولا در همان لحظه ای که از او سوال می شود توی ذهنش داستانی را می سازد و تحویل تان می دهد و چون خیلی به آن فکر نکرده ممکن است کاملا بی سر و ته باشد!

شوهر دروغ گو سوال شما را تکرار می کند
کجا بودی؟ کجا بودم؟! اگر چنین مکامله ای را دائما با همسرتان دارید و او بیشتر وقت ها سعی می کند با تکرار کردن حرف هایی که زده اید و سوال هایی که شما پرسیدید که برای خودش زمان بخرد احتما توی مغزش دارد دروغی را می بافد که تحویل تان بدهد.


  


شوهر دروغگو از واکنش همسرش می ترسد
از آنجا که همسرتان نمی داند شما دروغی که گفته را باور کرده اید یا نه بنابراین توجه ویژه به رفتار و عکس العمل های شما نشان می دهد و تا چند دقیقه شما را زیر نظر دارد و دور و برتان می پلکد تا ببیند که آیا حرفی می زنید که نشان دهد اعتمادتان را به او از دست داده اید یا نه.

شوهر دروغگو لکنت می گیرد!

اگر وقتی از همسرتان توضیحی می خواهید اما او به تته پته می افتد و نمی داند که چطور داستانش را به پایان برساند یا خیلی آرام و کند حرف می زند و حاشیه می رود احتمالش هست که مشغول ساختن و پرداختن یک دروغ باشد


شوهر دروغگو دنبال شاهد می گردد
اگر هر وقت از همسرتان سوالی می پرسید سعی می کند شاهدی برای حرف هایش پیدا کند یا مدام از شما می خواهد که صحت حرف هایش را با سوال کردن از فلانی و بهمانی کنترل کنید احتمالا دارد به شما دروغ می گوید!

زبان بدن دروغگوها

۱. دروغگوها موقع حرف زدن خیلی تکان نمی خورند و مدام خودشان را جمع و جور می کنند.

۲. دروغگوها عادت دارند که با دست دهان خود را بپوشانند انگار که می ترسند حرفی از دهانشان در برود که اوضاع را خراب کند.

۳. دروغگوها وقتی که می خواهند حرف بزنند خیلی لاله گوششان را می کشند یا مدام بینی خود را می خارانند.

۴. دروغگوها وسط صحبت مدام سرفه می کنند و سعی می کنند صدایشان را صاف کنند.


همیشه انتظار راست گویی نداشته باشید
همه می‌دانیم که دروغگویی اخلاقی نیست و حتی در ادیان مختلف هم مورد تایید نیست. بنابراین در ناپسند بودن دروغگویی هیچ شکی نیست. با این حال گاهی هم لازم نیست همه حقیقت را بگوییم و این امر به هیچ عنوان به معنی دروغ گفتن هم نیست.

شاید شما هم زوج‌هایی را دیده باشید که به یکدیگر قول می‌دهند همیشه با هم صادق باشند و همه چیز را در زندگی به یکدیگر بگویند، اما این زوج‌ها باید یادشان باشد که فقط در مورد خودشان می‌توانند قول بدهند و چنین قول‌های کلی شاید چندان قابل‌اجرا نباشد و چندان معقول هم به نظر نمی‌رسد. به طور مثال فرض کنید دوستی با یکی از این زوج‌ها درددل کند و به او بگوید این راز را به هیچ کس نگو؛ آیا او بعدا مجاز خواهد بود راز دوستش را به نامزد یا همسرش بگوید؟!

بنابراین قول‌هایی که ما می‌دهیم و انتظاراتی که داریم باید در حد معقول باشد، حتی اگر در مورد صفت پسندیده مانند راستگویی هم باشد. گاهی نگفتن حقیقت می‌تواند سودمند باشد و این سکوت به معنای دروغگویی نیست.

همسرتان را دروغگو نکنید
گاهی رفتار ما به عنوان یک همسر باعث دروغگوی طرف مقابل می‌شود. اگر نمی‌خواهید صداقت او را به زیر سوال ببرید پس هرگز او را موقعیتی که قرار ندهید که مجبور به دروغگویی شود، مثلا اگر می‌دانید نامزدتان دوست ندارد در مورد مشکل دوستش با شما صحبت کند مدام با سوال‌های پی در پی و کنجکاوی‌های بی‌مورد او را تحت فشار قرار ندهید و مجبورش نکنید دروغ بگوید. باور کنید این دروغ‌ها نه به سود شما خواهد بود و نه او.