قرار است با خانم یا آقای همکارتان ازدواج کنید؟ مدیریت چنین رابطه ای در محیط کاری چندان آسان نیست ؛ خصوصا هنگامی که سایر همکاران از این ماجرا مطلع شده باشند. به همین دلیل بهتر است به این نکات توجه کنید

تحریریه نوعروس/کتایون ضایی: عاشق همکارتان شده اید و رویای ازدواج با او را در سر می پروانید؟ به شما تبریک می گوییم اما آیا می دانید چگونه باید از شکوفه عشق تان نگهداری کنید تا بدون بروز مشکل جدی به بار بنشیند؟

قبل از هرچیز بدانید و آگاه باشید که همکار بودن شما حتی اگر از صبح تا عصر در یک اتاق در فاصله چند قدمی یکدیگر کار می کنید، برای شناخت شما از او و بالعکس کافی نیست چرا که حضور و رفتار در محیط کار الزامات خاص خودش را دارد بنابراین از روی پوشش و رفتار و گویش طرف مقابل در محیط کار نمی توانید شناخت کافی نسبت به او پیدا کنید و لازم است حتما در ساعات غیرکاری مانند هر زوج دیگری با هم بیرون بروید، قرارهای عاشقانه بگذارید، به مهمانی بروید و همچنین با خانواده های یکدیگر معاشرت داشته باشید چرا که محیط کار با زندگی تفاوت های زیادی دارد. به گفته دکتر پروین ناظمی، روانشناس؛ فردی که قصد ازدواج دارد باید از نظر روانی آمادگی پذیرش تاهل را داشته باشد و این فرد و فرد مقابل او باید بتوانندبرای خود چهارچوب های اخلاقی تعیین کنند و نسبت به آنها پایبند  باشند و به عبارت دیگر این چهارچوب ها برایشان درونی شود.

     
این روانشناس اضافه می کند:" زمانی که یک فرد چهارچوب های معینی داشته باشد استرس کمتری را تجربه می کند و راحت تر می تواند روابط خود را مدیریت کرده و حد و مرزهایش را مشخص کند."
حد و حدودتان را مشخص کنید
حالا که تصمیم گرفته اید با همکارتان، زیر یک سقف زندگی کنید؛ بهتر است با هم قرار بگذارید که مسایل و مشکلات را خودتان با هم حل کنید و از یکدیگر پیش دوستان و همکارتان بدگویی نکنید یا در حل مشکلات آنها را وارد نکنید چرا که یک دوست حتی از روی خیرخواهی ممکن است راه حل های اشتباهی پیش پای شما بگذارد چرا که این فرد شناخت کافی از شما یا نامزدتان ندارد، یا شاید هم احساسی برخورد کندیا این که اصلا توان ارائه راه حل اصولی را ندشته باشد بنابراین به گفته دکتر ناظمی، اگر بین شما و نامزدتان مشکلی وجود دارد بهترین راه حل کمک گرفتن از یک کارشناس بی طرف یعنی مشاور یا روانشناس خانواده است. در بسیاری از موارد دخالت نفر سومی که کارشناس و بی طرف نباشد نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه به مشکلات دامن می زند.

     
حالا فرض کنید که این نفر سوم همکار شما باشد و با فرض این که انسان امانتداری باشد و اصلا راز شما را به سایر همکاران نگوید؛ باز هم ممکن است درددل های شما روی نگرش او به نامزدتان تاثیر منفی داشته باشد یا از روی خیرخواهی گفته های شما را به نامزدتان بگویید و خلاصه فرض های زیادی وجود دارد که به راحتی می تواند مشکلات شما را بیشتر کند و نه تنها روابط شما با نامزدتان را بیشتر خدشه دار کند بلکه روی اعتبار یا روابط کاری شما یا نامزدتان با سایرین تاثیرات سویی بگذارد که اصلا به صلاح نیست.

در مجموع باید بدانید که اگر قرار است با همکارتان نامزد شوید لازم است بسیار دانا و با درایت برخورد کنید و نه تنها با همکارانتان در مورد روابط خصوصی با نامزدتان حرف نزنید و اجازه دخالت در امور خصوصی تان را به آنها ندهید بلکه باید به قول معروف یک گوش تان در باشد و یک گوشتان دروازه! به عبارت دیگر بهتر است پای سخن های دیگران ننشینید و حرف های دیگران را جدی نگیرید حرف هایی از روابط گذشته نامزدتان، نوع برخورد های فعلی او و .... .