درست است که وقتی در خانه پدری بودید، خانواده، افسردگی و بداخلاقی های قبل از قاعدگی تان را تحمل می کردند ولی دلیل نمی شود که حالا هم همسرتان همان قدر پرتحمل باشد یا این مساله روی روابط تان تاثیر نگذارد. اصلا شاید همسرتان مشکلی با این قضیه نداشته باشد ولی خودتان دیگر تحمل این همه درد و اختلال خلقی را نداشته باشید. چطور می شود پی ام اس یا سندروم پیش از قاعدگی را دور زد؟ ادامه مطلب را از دست ندهید.

تحریریه نوعروس / مستانه تابش : سندروم پیش از قاعدگی علائم متنوعی دارد که به دو دسته علائم جسمی و روانی تقسیم می شوند. اگر شما هم یکی یا چند تا از این علائم را تجربه می کنید احتمالا دچار این سندروم هستید.

1. تنش و اضطراب
2. خلق افسرده
3. گریه
4. نوسانات خلقی و تحریک پذیری یا خشم
5. تغییرات اشتها و هوس غذا
6. مشکل در به خواب رفتن (بی خوابی)
7. فاصله گرفتن از دیگران و انزوای اجتماعی
8. کاهش تمرکز
9. درد مفاصل یا عضلات
10. سردرد
11. خستگی
12. افزایش وزن مربوط به احتباس مایعات
13. نفخ شکم
14. حساسیت به لمس پستان
15. عود آکنه
16. یبوست یا اسهال


چرا بعضی از خانم ها دچار سندروم پیش از قاعدگی می شوند؟

1. برهم خوردن تعادل هورمونی: بالا و پایین رفتن هورمون های زنان در بدن خانم ها باعث بروز بخشی از علائم این سندروم است.

2. تغییرات شیمیایی مغز: سروتونین یک ماده شمیایی مغزی است که در دوره پیش از قادعیدگی نوسان سطح این ماده در مغز باعث بروز بعضی از علائم روانی پی ام اس به خصوص هوس های غذایی، افسردگی، خستگی و بی خوابی می شود.

3. افسردگی: در مواردی که علائم سندروم پیش از قاعدگی شدید باشد پزشک ممکن است به وجود افسردگی تشخیص داده نشده در فرد شک کند.



چطور علائم پی ام اس را کاهش دهیم؟

1. رژیم تان را تغییر دهید


رژیم غذایی سنگین نفخ را قبل از پریود بیشتر می کند. اگر نوشیدنی های کافئین دار بخورید استرس و اضطراب و تحریک پذیری تان هم بیشتر می شود و بر خلاف تصور عموم خانم ها خوردن قند و شکر و نبات نه تنها درد را کمتر نمی کند بلکه باعث تشدید اختلالات خلقی می شود.

اگر دچار سندروم پیش از قاعدگی باشیم چه رژیمی برای مان مناسب تر است؟

رژیم سرشار از میوه و سبزیجات تازه و غلات غنی از فیبر یا سبوس.

از کی باید این رژیم را رعایت کنیم؟

از یک هفته قبل از پریود.

فقط نوع رژیم غذایی مهم است؟

مسلما نه. این که شما سبزی و میوه زیاد بخورید یک طرف قضیه ایت اما در طرف دیگر مهم این است که در مواد غذایی مجاز را در فاصله های کوتاه و با حجم کم استفاده کنید تا از افت شدید قند خون هب دنبال گرسنگی طولانی و افزایش سریع آن به دنبال خوردن حجم زیاد مواد غذایی پیشگیری شود. هر چه قدر این بالا و پایین رفتن های قند خون قبل از پریود کمتر باشد شما هم کمتر افسرده و بداخلاق می شوید.


2. بیشتر ورزش کنید

ورزش کردن فقط علائم جسمی سندروم پیش از قاعدگی را بهتر نمی کند بلکه روی عوارض روحی پی ام اس هم اثر دارد.

مرکز ملی اطلاعات سلامت زنان در آمریکا می گوید اگر می خواهید برای همیشه با علائم پی ام اس خداحافظی کنید، ورزش و فعالیت بدنی باید برای تان به شکل عادت در بیاید. دو ساعت فعالیت با شدت متوسط یا یک ساعت و 15 دقیق فعالیت ورزشی ایروبیک با شدت زیاد و یا ترکیبی از هر دو به در این زمینه بسیار موثر است.


3. ویتامین ها را امتحان کنید

ویتامین ای و ویتامین ب 6 دو تا از مهمترین مواد مغذی هستند که تاثیرشان روی علائم سندروم پیش از قاعدگی بررسی شده است. البته بعضی از پزشکان استفاده از کلسیم و منیزیوم را هم توصیه می کنند. عروس خانم مبتلا به پی ام اس باید چقدر از این مکمل ها استفاده کند؟

کلسیم: 1200 میل یگرم

منیزیوم: 400 میلی گرم

ویتامین ب 6: 50 تا 100 میلی گرم

ویتامین ای: 400 واحد بین المللی (IU)


4. داروهای گیاهی را دست کم نگیرید

دل درد و نوسانات خلق و خو دو تا از مهمترین علائم پی ام اس هستند. شاید دل درد تاثیری روی روابط شما و همسرتان نگذارد ولی مطمئن باشید داماد جوان از این که همسرش ماهی یک بار حسابی از کوره در می رود و یا به خاطر ترک دیوار هم گریه می کند، حسابی کلافه و سردرگم است. چه داروهای گیاهی برای رفع علائم پی ام اس پیشنهاد می شود؟

محققان به شما مصرف کوهوش سیاه و سفید، روغن پامچال، زنجبیل، برگ تمشک و دم نوش قاصدک را پیشنهاد می کنند.


5. از کرم های پروژسترون استفاده کنید

پزشکان میگویند اغلب مشکلات ناشی از سندروم پیش از قاعدگی به دلیل بر هم خوردن تعادل استروژن و پروژسترون است بنابراین استفاده از داروهای حاوی پروژسترون از جمله کرم های طبیعی این هورمون می تواند در رفع علائم این سندروم تا حدودی موثر باشد. این ترکیبات به خصوص در درمان کرامپ های عضلانی و دل درد، بی خوابی و اضطرب و نوسانات خلقی به کار می روند.


از ادرارآورهای طبیعی استفاده کنید

احتباس آب و مایعات در بدن یکی از بدترین علائم سندروم پیش از قاعدگی است. لابد شما هم متوجه شده اید که اواخر سیکل قاعدگی تان شلوارها کمی برای تان تنگ شده و شکم تان ورم می کند. پتاسیم، کلسیم، منیزیوم و ویتامین های ب و ث در این زمینه به شدت موثر بوده و با افزایش دفع ادرار به از بین رفتن احتباس آب ومایعات و بازگشتن شکم به سیز طبیعی اش کمک می کند. بهترین منابع این مواد غذایی شامل موز، رازیانه، گوجه فرنگی، کرفس، شاهی، و میوه های خانواده مرکبات است.

###