ترشی خوردن اساسا مشکلی ندارد اما اگر نزدیک عروسی تان است و فصل زمستان هم هست، بهتر است ترشی نخورید یا کمتر بخورید تا پوست تان بهم نریزد.

زمستان فصل ترشی است. بیشتر خانم ها از سبزیجات این فصل استفاده می کنند و برای تمام سال ترشی می اندازند. با این وجود حرف و حدیث پیرامون ترشی زیاد است.

بلاخره خوب است یا بد؟

بعضی ها می گویند فرآوری ترشی خواص آن را بیشتر می کند. بعضی دیگر معتقدند ترشی چربی سوز است. امروزه ترشی جزء جدانشدنی سفره کدبانوهای ایرانی است. اما آیا می دانید چه خواص و چه مضراتی دارد ؟ در اینجا درباره ترشی بیشتر بدانید و اگر در آستانه ازدواج هستید برای سلامت بدن تان کمتر ترشی بخورید و این نکات را به سایر افراد خانواده هم گوشزد کنید.


چاق تان می کند!

مصرف ترشی دو خطر مهم برای بدن دارد؛ اول اینکه خوردن آن به افزایش اشتها و سوق دادن فرد به پرخوری کمک می کند. این افزایش اشتها و پرخوری موجبات چاقی را فراهم می کند که آن هم به نوبه خود عوارضی را به دنبال دارد. دلیل دوم برمی گردد به مشکلات دستگاه گوارش. خوراکی های اسیدی، ترشح اسید معده را بالا می برند و برای مخاط دستگاه گوارش ضرر دارند. بنابر این خوردن ترشی برای کسانی که سوءهاضمه، ورم یا زخم در دستگاه گوارش دارند به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

سرطان معده می گیرید!

پزشکان معتقدند مصرف زیاد و بیرویه ترشی احتمال ابتلا به سرطان معده را بالا می برد. یک تحقیق نشان داده در مناطقی از جهان که مصرف ترشی بالاست خطر ابتلا به سرطان مری و معده بیشتر گزارش شده است. به علاوه ترشی برای کسانی که زخم معده یا اثنی عشر دارند، مضر است. پزشکان به این افراد داروهایی تجویز می کنند تا از شدت اسید معده کاسته شود و زخم بهبود پیدا کند اما ترشی اسید معده را زیاد و زخم را شدیدتر می کند. ترشی برای کسانی که ریفلاکس معده یا احساس ترش کردن دارند هم توصیه نمی شود. این افراد غیر از مصرف ترشی باید از مصرف هرگونه خوراک اسیدی مثل لواشک و مرکبات هم پرهیز کنند. ترشی برای افراد دارای روده تحریک پذیر و افرادی که دارای سوءهاضمه هستند هم مضر است.

 با ماست نخورید

غیر از ناراحتی های گوارشی که اصلی ترین اثر استفاده از ترشیهای تند و تیز است، تحقیقات نشان داده استفاده زیاد از ترشی می تواند باعث رسوب مایعات بین مفصلی و آرتروز شود. پوکی استخوان و ساییدگی استخوان هم از عوارض مصرف زیاد ترشی است. این ماده حتی در بعضی افراد می تواند باعث ضعف شدید، تشدید ناراحتی های عصبی و ضعف اعصاب یا صرع شود. یادتان باشد ترشی را به همراه ماست نخورید زیرا اسید لاکتیک موجود در ماست به همراه اسید استیک موجود در ترشی برای کسانی که معده حساسی دارند آزاردهنده است. برخی تحقیقات نشان می دهد اگر ترشی مانده یا کهنه باشد، قارچ هایی درون آن رشد می کند که می تواند سرطانزا باشد، بنابراین بهتر است از مصرف ترشی مانده پرهیز کرد.

شما چه تجربه ای از ترشی خوردن دارید؟