امین حیایی و نیلوفر خوش خلق برایمان توضیح می دهند که چگونه زندگی عاشقانه و بادوامی داشته اند

عذراجوانمردی/ امین حیایی و نیلوفر خوش خلق سالهاست با خوشبختی در کنار هم زندگی می کنند و صاحب یک فرزند هستند. در گفتگوی این زوج موفق با رسانه ها نکاتی به چشم می خورد که شگردهای مدیریت یک رابطه خوب و صمیمانه را برملا می کند. دکتر اصغر اصغرنژاد، روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران این نکات مهم و تاثیر گذار بر زندگی زناشویی را تحلیل می کند و رازهایی که می تواند یک زوج را سال ها در کنار هم خوشبخت نگه دارد با شما درمیان می گذارد.

پایه هم هستیم
وقتی لذت هایشان شبیه هم است و زندگی را از یک دریچه می بینند...
امین حیایی: هردوی ما خردادی هستیم. اصلا یکنواختی را دوست نداریم، مثل الاکلنگیم. وقت هایی که من بالا هستم، نیلوفر پایین است. وقتی نیلوفر بالاست، من پایینم. گاهی هم هر دو وسط ایستاده ایم. به همین راحتی زندگی مان الاکلنگی است. آن انرژی که بین مان هست، هیچ وقت قفل نمی شود. ما دونفر به همدیگر هیجان می دهیم. یک جورایی پایه هم هستیم. به هر حال ما با هم پیش می رویم، اصلا هم از یکنواختی لذت نمی بریم. همیشه دنبال هیجان جدیدی هستیم. فکرش را هم نکنید که بگذاریم ذره ای به ما بد بگذرد!


کارشناس سیب سبز می گوید:

هیجان طلبی یک ویژگی شخصیتی است که در همه آدم ها به یک شکل و یک اندازه وجود ندارد. هر کسی بنا به دلایل مختلف در سطح متفاوتی دنبال هیجان های زندگی می رود. در مورد هنرمندان، هیجان طلبی یک امر طبیعی به شمار می رود. کسی که دنبال چنین شغلی می رود معمولا هیجان طلبی بالایی هم دارد. وقتی زن و شوهری از این نظر به هم شبیه هستند، سازگاری بیشتری با هم دارند و احساس رضایت شان از زندگی مشترک بیشتر می شود. در ازدواج دو نظریه شباهت و مکمل وجود دارد.
طرفداران نظریه شباهت می گویند؛ اگر زن و شوهر در رابطه با مسایل مختلف شبیه هم فکر کنند کمتر دچار چالش می شوند و زمینه بروز اختلاف خود به خود از بین می رود. واقعیت این است که این حرف در مواردی درست است مثلا یک مرد آرام و گوشه گیر و یک زن پرجنب و جوش نمی توانند به راحتی با هم زندگی کنند. در کل مشابهت بعضی جاها خوب است اما نمی توان ادعا کرد مشابهت زن و شوهر در همه موارد نتایج خوبی به بار می آورد.
###


به همه انرژی می دهیم
ما با خانواده هایمان خیلی در ارتباط هستیم؛ من با خواهر و برادرم، امین با پدر و مادرش. خیلی هم با هم خوب هستیم. راستش دوست داریم این انرژی که داریم را به بقیه هم منتقل کنیم.


کارشناس سیب سبز می گوید:
در فرهنگ قدیمی زندگی ما ایرانی ها، خانواده ها اغلب پرجمعیت بودند و با فامیل بزرگ و پر تعدادشان معاشرت می کردند و علاوه بر اینها ارتباط شان با دوستان، آشنایان و همشهری ها و همسایه ها را هم حفظ می کردند. مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفته که نتایج می گویند فرزندانی که در خانواده های گسترده رشد می کنند نسبت به کسانی که در خانواده های هسته ای بزرگ می شوند در زندگی سازگارتر هستند. ضمنا هرچه شبکه ارتباطات خانوادگی گسترده تر باشد، سیستم حمایتی قوی تر خواهد شد و فرد آرامش روحی بیشتری به دست می آورد. اساسا یکی از مولفه های رضایت زناشویی، هماهنگی با دیگران و سازگاری با اطرافیان است.

نیمه گم شده هم هستیم
امین حیایی می گوید: پدرم هم همین طور است یک دقیقه نمی نشیند. همیشه فعال است؛ پدر و مادرم همیشه مکمل هم بودند. نمی شد که هم مادرم ما را لوس کند و هم پدرم؛ بالاخره یکی از آنها با ما قاطعانه برخورد می کرد. مادرم همیشه نظم را برقرار می کرد. ناظم مدرسه هم بوده و این کار را خوب بلد است. بچه که بودیم فکر می کردیم زور می گوید اما بزرگ که شدیم فهیمدیم چقدر شیوه تربیتی اش منطقی بوده است. نه من و نه نیلوفر هیچ کدام اهل جدی بودن و دعوا کردن بچه ها نیستیم. احتمالا بچه مان خیلی لوس می شود.
کارشناس سیب سبز می گوید:
در زندگی مشترک گاهی هم مکمل بودن مفید است؛ مثلا در تربیت فرزند، پدر و مادر قبل از هر چیز باید برنامه تربیتی شان را مشخص کنند و در غیاب فرزندشان، حرفشان را یکی کنند. نفس هماهنگی بین پدر و مادر به تنهایی تاثیر مثبتی بر زندگی زناشویی دارد. حمایت شدن و حمایت کردن برای هر دو طرف آرامش بخش خواهد بود.
زوج هایی هستند که عمده دعواهایشان به عدم هماهنگی با همسرشان برمی گردد. این که زن و شوهر آگاه باشند که مشابهت و مکمل بودن هر دو در کنار هم سودمند است تلاش شان را برای بهتر شدن و اصلاح خودشان بیشتر می کنند و مطمئنا کیفیت رابطه همسری ارتقا پیدا می کند.

بالاخره یکی مان کوتاه می آییم
نیلوفر خوش خلق می گوید: هر دفعه یکی از ما کوتاه می آید. البته اصولا آقایان کوتاه می آیند!
امین حیایی می گوید: من عاشق نیلوفرم برای همین کوتاه می آیم. مگر می شود که عصبانی نشوم اما خودم را کنترل می کنم.


کارشناس سیب سبز:

افراد واقع بین وقتی برایشان مشکلی پیش می آید، سعی می کنند برخودشان مسلط باشند و دنبال راه حل موثر می گردند. عصبانیت مانع از فکر کردن و اخذ تصمیم درست می شود. همچنین اوضاع را وخیم تر می کند چون ممکن است حین عصبانیت حرف هایی به زبان بیاید یا کارهایی انجام شود که بعدها پشیمانی به بار بیاورد. کسی که دارای مهارت کنترل خشم است معمولا کمتر اشتباه می کند چون تصمیماتش را براساس عقل و منطق می گیرد و به این ترتیب درصد خطا را کاهش می دهد. در زندگی مشترک اگر دو طرف این مهارت را کسب کرده باشند مسلما با مسائل راحت تر برخورد می کنند و دچار دردسرهای کمتری می شوند. ضمن این که کسی که شهامت پذیرش سهم خود و دیگری را در به وجود آمدن مشکلات دارد، جریانات زندگی را بهتر کنترل می کند.