حق طلاق برای زوجه و شرط ضمن عقد

سلام سوال مهمی داشتم. من در شرف برگزاری مراسم بله برون هستم و سوال مهمی درمورد مهریه دارم. با همسرم توافق کردیم که بنا به درخواست پدرم تعدادی سکه به عنوان مهریه در نظر بگیریم اما در کنارش من حق طلاق رو هم میخوام. ایشون میگن باید درج بشه درصورتیکه طلاق بدون علت های خاص مثل اعتیاد خیانت و ... باشه باید مهریه بخشیده بشه.آیا امکان همچین چیزی توی قانون وجود داره؟
پاسخ

با سلام،

در پاسخ به سوال طرح شده، به این نکات توجه کنید:

1. در قسمت سایر شروط ضمن عقد، می‌تواند حق طلاق را به اینصورت قید کند که «زوج، به صورت مطلق و بلاعزل، زوجه را وکیل و وکیل در توکیل کرد تا هر زمان که بخواهد، بدون هیچ قید و شرطی از جانب زوج، خود را مطلقه کند.»

قید دقیق این عبارت، در صورت بروز مشکل در آینده می‌تواند راهگشا باشد

2. در شروط 12 گانه ضمن عقد که به صورت چاپی در عقدنامه ذکر شده، در موارد اعتیاد، غیبت، محکومیت یا ازدواج مجدد زوج، زوجه وکیل در طلاق خواهد بود، بنابراین اگر قرار باشد، شرط مورد نظر زوج به این نحوی که گفتید، گنجانده شود، به این معنا است که شما از قید مهریه می‌گذرید، تا طلاق بگیرید. خب اگر بنا به چنین چیزی باشد، شما می‌توانید مهریه بالایی را بدون حق طلاق، در نظر بگیرید، در آینده اگر خدایی نکرده به مشکل برخوردید، با بخشیدن مهریه، همسرتان را مجاب کنید که شما را طلاق دهد!

در سایر موارد مثل اعتیاد و غیره هم که شرط چاپی ضمن عقدنامه وجود دارد.

3. راه حل بینابینی که به نظر این حقیر می‌رسد این است که در عقدنامه، حق طلاق درج نشود اما مهریه به صورت عدد مورد نظر و عندالمطالبه قید شود. در آینده دو طرف به یک دفتر اسناد رسمی بروید، و در یک توافق محضری، شوهر وکالت تام و تمام در طلاق را به شما بدهد، شما هم در ازای این حق، مقداری از مهریه را به وی ببخشید!

سالن عقد تهران

لطفا کمی صبر کنید...