همه برنامه ریزی هایتان را انجام داده اید و فقط مانده که برای تاریخ جشنتان تالار رزرو کنید ؟ اگر جوابتان مثبت است حتما این راهنمای عقد قراداد با تالار را بخوانید تا بدانید به عنوان عروس خانم و آقا داماد برای عقد قرارداد با تالار به چه نکات مهمی توجه کنید

تحریریه نوعروس/صفا صابری: تالار یا باغ تالار محل برگزاری جشن عروسی تان را انتخاب کرده اید و قرارست امــروز برای عقد قرارداد با باغ تالار عروسی به آنجا تشریف ببرید، در همین ابتدا پیشنهاد می کنم که بهتر است دو نفر از افراد باتجربه خانواده (پدر داماد، پدرعروس و یا هر فرد با تجربه دیگر) شما عروس و داماد عزیز که از قوانین تالار عروسی آگاهی دارند در هنگام امضای قرارداد شما را همـــراهی کنند.
در این مطلب به شما می گوئیم که در هنگام امضای قرارداد تالار چه مواردی را علاوه بر مفادی که از پیش در قرارداد ذکر شده است، بصورت کتبی درج کنید و چه حق و حقوق قانونی برای خودتان به عنوان یک طرف قرارداد در نظر بگیرید تا بهترین شب زندگیتان، بیادماندنی تر شود و خیالتان بابت برگزاری مراسم به بهترین نحو ممکن راحت باشد.
از آنجا که تمامی تالارهای عروسی ، قراردادهایی از پیش آماده و با فرمتی مشخص دارند، قطعاً قرارداد جشن شما هم در همان فرمت های آماده، نوشته شده و به امضای طرفین می رسد. در این مواقع و با توجه به حساسیت های بالای شب عروسی، بهتر است پیش از انتخاب باغ تالار عروسی و امضای هرگونه قرارداد، مطابق با قوانین تالار عروسی تعهداتی که از طرف تالار ممکن است به هر دلیلی به درستی انجام نشود و مراسم شما را تحت الشعاع قراردهد و موجبات ناراحتی تان را فراهم سازد، در همین ابتدا در قرارداد درج شود و برای آنها شرط فسخ و یا جبران خسارت اعلام گردد.
قراردادهای این چنینی (قراردادهای خصوصی) بر طبق ماده 10 قانون مدنی ایران و با توافق طرفین منعقد میگردد، در این ماده قانونی داریم که : " قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ و برای طرفین لازم الاجراست."
در قسمت اول این مطلب ذکر می کنیم که چه مواردی می بایست در قرارداد مکتوب شود و در قسمت دوم همین مطلب، بندهای حقوقی برای درج در قرارداد را اعلام می کنیم که به شما کمک می کند تا حق و حقوق خود را به عنوان یک طرف قرارداد، بصورت مکتوب درج کنید و در صورت عدم ایفای آن ها توسط تالار، شرط فسخ و اخذ خسارت داشته باشید.


قسمت اول قوانین تالار عروسی


دقت نمائید که در قرارداد فی مابین شما و تالار اطلاعات زیر بصورت دقیق ذکر شود ( بسیاری از این اطلاعات در فرمت های قراردادهای تالارها وجود دارد و شما می توانید بقیه موارد را در صورت عدم وجود در متن قرارداد ، با توجه به این راهنما در هر دو نسخه قید کنید) :
- تاریخ عقد قرارداد (در بالای سربرگ قرارداد آمده است)
- شماره قرارداد ( در بالای سربرگ قرارداد آمده است)
- اطلاعات طرفین قرارداد: در این قسمت می بایست این اطلاعات در خصوص تالار ذکر شود ( نام تالار پذیرایی ، نام سالن های بخصوص آن تالار در صورت داشتن چندین سالن، شماره ثبت ، کد اقتصادی ، آدرس دقیق محل برگزاری جشن، تلفن ، فاکس ، نام مدیر تالار ، نام پدر ، تاریخ تولد ، شماره شناسنامه، شماره ملی ، آدرس)
- روز و تاریخ جشن
- ساعت شروع و خاتمه برگزاری جشن، به علاوه زمان در نظر گرفته شده برای چیدمان قبل جشن و نظافت و جمع آوری بعد از جشن
- تعداد میهمانان
- هزینه ورودی تالار
- هزینه به ازاء هر نفر
- پارکینگ و تعداد پارکینگ در اختیار شما ( حداقل به تعداد یک سوم میهمانان شما)
- اطلاع از وجود برق اضطراری
- عاقد برای خطبه عقد (در صورت داشتن مراسم عقد)
- هزینه های جانبی ( ذکر این هزینه ها در قرارداد ضروری است ، هزینه هایی همچون بادکنک آرایی ، مشعل آرایی و آتش بازی ، اتاق عقد ، عاقد ، مالیات بر ارزش افزوده ، حق خدمات )
- سیستم صوتی ، افکت های نورپردازی، هماهنگی نور و صدا
- شرح پذیرایی با جزئیات کامل که شامل موارد زیر می باشد :
1. مشخص بودن منوی شام با درج توضیحات کامل و تعداد میهمانان ( مثلا " اگر شما باقالی پلو با گوشت سفارش داده اید، باید در قرارداد مشخص شود که برنج مورد استفاده چه نوع برنجی است و میزان گوشت مصرفی برای هر شخص چه وزنی دارد ، وصف مواد مصرفی برای منوی شام کمک به اثبات عدم ایفای تعهد طرف تالار میکند)
2. منوی پذیرایی میوه و تعداد میهمانان (وصف کیفیت میوه)
3. منوی پذیرائی شیرینی و تعداد میهمانان
4. منوی پذیرایی نوشیدنی و تعداد میهمانان (وصف نوع نوشیدنی)
5. ساعت سرو غذا
6. حسن رفتار کادر اجرایی و عدم تکدی گری
7. پوشش و نظم کادر اجرایی

راهنمای حقـــوقی عقد قرارداد با تالار عـــروسی


- ثلث کل مبلغ تالار، بعنوان بیعانه از طرف شما به تالار پرداخت می شود که می بایست این بیعانه در قرارداد درج شود.
- یک سوم دیگر از مبلغ می بایست یک هفته یا 10 روز قبل از برگزاری مراسم به تالار پرداخت شود، دقت فرمائید یک سوم نهایی را می بایست در انتهای برگزاری مراسم و پس از اینکه همه مفاد قرارداد توسط تالار بصورت کامل انجام شد، پرداخت کنید، این مبلغ در واقع برای حُسن انجام کار تالار می باشد. این بند حُسن انجام کار را در قرارداد ذکر کنید، در قسمت دوم این مطلب در ادامه می توانید این بند قرارداد را ببینید.

- اگر تالار انتخابی شما از لحاظ پیدا کردن موقعیت مکانی ، پیچیده و مشکل است، تالار می بایست کروکی یا نقشه تالار را در قالب کارت هایی آماده در اختیار شما قرار دهد تا شما نیز همراه با کارت های دعوت در اختیار میهمان هایتان قرار دهید.

- از قدیم معمولاً مرسوم است که بر سر عروس و داماد، گل، پول ، کاغذ رنگی و نقل می ریزند ، بعضی از سالن های پذیرایی این اجازه را به شما نمی دهند پس بهتر است قبل از بستن قرارداد این سوال را هم بپرسید که در روز مراسم، هزینه نظافت اضافه متقبل نشوید.

- تست غذای تالار عروسی: یکی از مهم ترین نکات عروسی، غذای شب آن می باشد. قبل از عقد قرارداد از مدیر تالار پذیرایی در خصوص تست غذا حتماً سوال بفرمائید و در یکی از مراسم زنده ای که در این تالار برگزار می شود برای تست غذا تشریف ببرید. در قسمت دوم این مطلب در ادامه می توانید این بند قرارداد را ببینید.

قسمت دوم قوانین تالار عروسی


مکتوب کردن موارد زیر در قرارداد باعث می شود تا تالار وظایف و تعهدات خود را به نحو احسن در مراسم شما انجام دهد، بنابراین رودربایسی را کنار گذاشته و تمامی این موارد را در قرارداد خود قید کنید:
1. در قرارداد قید گردد در صورت عدم ایفای تعهد طرف تالار، مبلغ باقیمانده (همان یک سوم باقیمانده) تا تعیین خسارت توسط ........................................... نزد طرف دیگر قرارداد (یعنی شما) بطور امانی می ماند، بدیهی است پس از تعیین خسارت از محل آن استیفا می گردد. (سه نقطه میتواند داور تعیین شود یا به مراجع قضایی ارجاع شود)
تالار باید متعهد شود در صورتی که به هر دلیلی، یکی از مفاد قرارداد به درستی انجام نشد، چه مبلغ خسارتی به شما پرداخت می کند و شما می توانید از مبلغی که بعنوان حسن انجام کار، پرداخت نکرده بودید، برداشت کنید.

     راهنمای حقـــوقی عقد قرارداد با تالار عـــروسی

2. در قرارداد قید گردد در صورت وقوع حوادث غیر مترقبه و فورس ماژور که موجب کنسل شدن مراسم عروسی میگردد، جریمه ای به طرف غیر تالار (یعنی شما) تعلق نمی گیرد. (یکی از شرایط فسخ قرارداد توسط شما)

3. در قرارداد ذکر شود مسئولیت برگزاری مراسم از هر حیث و وجه برعهده تالار می باشد و طرف دیگر قرارداد (یعنی شما) مصون از هرگونه اعتراضی است. (مثلاً در بعضی مواقع سرو صدای جشن موجب اعتراض همسایه گان می شود و ممکن است نیروی انتظامی در حین جشن به محل مراجعه کند، در این مواقع هیچ مسئولیتی بر عهده شما نیست)

4. در قرارداد ذکر شود در صورت کنسل شدن مراسم عروسی، چه مبلغی به عنوان جریمه کنسل شدن، می بایست پرداخت کنید. این مبلغ بصورت یک عدد ثابت و یا بصورت درصدی از کل قرارداد بصورت واضح قید شود.

5. در قرارداد ذکر شود درصورت درخواست جهت تغییر روز مراسم توسط شما، آیا تالار اجازه تغییر روز را به شما می دهد یا خیر و حداکثر تا چند روز قبل از برگزاری مراسم، شما می توانید روز جشن را تغییر دهید و در صورت موافقت، با چه شرایط مالی این اتفاق صورت می گیرد.

6. در قرارداد ذکر شود پس از تست غذای تالار قبل از رسیدن روز مراسم، در صورتی که کیفیت مواد مصرفی و پخت غذا، مورد قبول شما نبود، می توانید قرارداد را فسخ نمائید و هیچ جریمه ای به شما تعلق نمی گیرد.


امیدواریم با در نظر گرفتن تمامی این موارد، بهترین و زیباترین لحظات خود را در شب وصالتان تجربه کنید.

عروس خانوم و آقا داماد عزیز ، مطلبی که خواندید برای راهنمایی شما در خصوص شیوه صحیح قرارداد بستن با تالار  روز عروسیتان است. اگر شما هم تجربه  و یا ایده ای در خصوص  عقد قرار داد بستن با مزون تالار عروسی دارید یا نکته ای در این مورد به نظرتان میرسد در بخش " شما چه فکر میکنید" برایمان بنویسید تا عروس و داماد های  دیگر هم با این موارد آشنا شوند .